maritbet girişmaritbet
'Bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi!

'Bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı makam aracıyla Avrasya Tüneli'nden geçen Başbakan Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Dünya şehri İstanbul"a büyük bir projeyi daha kazandırmanın arifesinde olduklarını ifade ederek, Avrasya Tüneli'nin dünyada bugüne kadar yapılmış en derin denizaltı geçişi olduğunu söyledi.

Tünelin kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uğurlu elleriyle açılacağını ve hizmete alınacağını dile getiren Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanım. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Başbakanlığınız döneminde İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek, dünya şehri İstanbul'a büyük projeler kazandırmak üzere verdiğiniz talimatlar birer birer yerine geliyor." diye konuştu.

Yıldırım, önce asırlık Marmaray'ın hizmete girdiğini, 29 Ekim 2013'ten beri Marmaray'ı 150 milyonu aşkın kişinin kullandığını aktardı. 

"150 milyon İstanbullu 2013'ten beri trafik derdi çekmeden 2 dakikada bir kıtadan başka bir kıtaya geçmenin rahatını, konforunu yaşıyor." diyen Yıldırım, sonrasında da İstanbul ve Ankara'yı birleştiren hızlı tren projesine hükümetleri döneminde başladıklarını ve hizmete aldıklarını anlattı.

"BOĞAZA ÜÇÜNCÜ İNCİYİ TAKTIK"

Yıldırım, bununla da yetinmeyip boğaza üçüncü inciyi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü taktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyanın en geniş asma köprüsünü de yine geçtiğimiz günlerde sizin huzurlarınızda hizmete aldık. Böylece İstanbul şehir içindeki kamyon, tır, otobüs gibi ağır araçların Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmasının önünü açtık. Şehir içi trafiğine önemli ölçüde rahatlatma sağladık. Yedi tepeli İstanbul'a bu eserler yetmez. Yedi tepeli İstanbul'a tam 7 eserimiz var. Bunların devamında Osmangazi Köprüsü'yle İstanbul'u Bursa'ya, Balıkesir'e, Manisa'ya, İzmir'e, Yalova'ya bağladık ve birinci bölümünü hizmete aldık. Diğer çok önemli proje de şu anda yapımı devam eden yeni havalimanı projemizdir. Yeni havalimanı projemizin inşallah 2018'in Şubat ayında birinci bölümünü hizmete almış olacağız. Böylece 90 milyon yolcu kapasiteli ilk bölümüyle bile dünyanın en büyük havalimanı dünya şehri İstanbul'da hizmete girmiş olacak. Bununla da yetinmiyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. Yine Türkiye'ye yakışan, sizin talimatlarınızla yapımı öngörülen Kanal İstanbul Projesi de etap etap gerçekleşme yolunda ilerliyor."

AVRASYA TÜNELİ GÜN SAYIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, insanların huzuru, mutluluğu ve beklentilerini karşılayacak çok güzel projelere 14 yılda, AK Parti hükümetlerinde hem başladıklarını hem de bitirdiklerini vurguladı.

Yıldırım, "Onlarca sene, asırlarca sene milletimizin hayali olan projeleri gerçekleştirmek Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimize nasip oldu. Mevlama ne kadar şükretsem azdır. Böylece büyük projelerin yapımında yer alma şansını bulduğumuz için Rabbime şükrediyorum. Avrasya Tüneli gün sayıyor. İstanbul'umuza, milletimize hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...