maritbet girişmaritbet
Bu yıl beş yeni şehir hastanesi açılacak

Bu yıl beş yeni şehir hastanesi açılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 2018 yılı hedeflerine göre, yıl içerisinde beş yeni şehir hastanesi daha halka hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en büyük hayalim" diye söz ettiği "Her hastaya bir oda" anlayışı çerçevesinde ele alınan şehir hastaneleri, hastalara büyük konfor ve mahremiyet sağlayacak. Yılın sonunda 'nitelikli yatak' sayısı %64'e ulaşacak. Böylece hasta odaları içinde özel tuvaleti, banyosu, buzdolabı, dolabı ve televizyonuyla ziyaretçileri sağlıklarına kavuşuncaya kadar en güzel şekilde ağırlayacak. Sağlanan bu imkânlar hastalar ve refakatçilerini huzurlu kılacak. Bu yıl içinde, konforu en üst düzeyde tutan yepyeni beş şehir hastanesi daha açılacak.

İşte projesi 2013'te başlayan ilk on üçünün de içinde bulunduğu o şehirler: Ankara Bilkent, Ankara Etlik, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa. Geçtiğimiz yıllarda yüksek teknoloji ve ekipmanlarıyla açılan Yozgat, Adana, Mersin ve Isparta'da Şehir Hastaneleri birçok başarılı ameliyatın altına imzalarını attı. Eskişehir, Elazığ ve Konya Şehir Hastaneleri de 2019 yılında açılacak. 2020 yılının sonunda tamamlanan şehir hastaneleriyle birlikte 28 bin 149 yatak sayısına ulaşılması hedefleniyor. 2016 yılında %14,5 oranında artarak, 119 milyar 756 milyon TL'ye ulaşan sağlık harcamaları için bu yıl ve önümüzdeki yıl daha da yüksek oran beklentileri var.

'AVRUPA'NIN EN İYİ SAĞLIK PROJESİ'

Açılan Şehir Hastaneleriyle birlikte halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı, TÜİK verilerine göre 2003 yılında yüzde 39.5'ten 2016'da yüzde 75.4'e çıkarak ikiye katlandı. Artan konfor ve yenilikleri takip eden teknolojisiyle birlikte şehir hastaneleri ödüllere layık görüldü. Eskişehir Şehir Hastanesi Londra'da gerçekleşen törende "Avrupa'nın En İyi Sağlık Projesi" ödülünü alırken, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi, Türkiye'nin gelişime ve yeniliklere dayalı çözümleri sayesinde dünyanın saygın dijital hastaneleri arasına girdi. Mersin Şehir Hastanesi'nin dijital hastane özelliklerini karşıladığı teyit edilerek 'Seviye 6 Hastanesi' olmaya hak kazandı. Konya Şehir Hastanesi'ne ise World Finance'ten "Yılın en iyi sağlık finansmanı" adı altında uluslararası bir ödül geldi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen'den şehir hastanelerine 1.1 milyar dolar yatırım!
  • 14.11.2020 11:35

Akfen'den şehir hastanelerine 1.1 milyar dolar yatırım!

Akfen İnşaat, 3 şehir hastanesi projesi için 1.1 milyar dolarlık yatırım yapıldı ...

Şehir hastaneleri rekora koşuyor
  • 31.05.2018 09:25

Şehir hastaneleri rekora koşuyor

ifa merkezi gibi çalışan bu hastanelerde 1.5 yılda 6 milyon hasta tedavi edildi. ...

Bu yıl beş yeni şehir hastanesi açılacak
  • 31.03.2018 10:41

Bu yıl beş yeni şehir hastanesi açılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 2018 yılı hedeflerine göre, yıl içerisind ...

Recep Tayyip Erdoğan şehir hastanelerinin tanıtım programına katıldı!
  • 13.09.2013 09:19

Recep Tayyip Erdoğan şehir hastanelerinin tanıtım programına katıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Şehir Hastan ...