maritbet girişmaritbet
Bu yerlere gitmek cesaret ister!

Bu yerlere gitmek cesaret ister!

Dünyanın birçok bölgesinde bulunan tehlikeli ve ürpertici yerler, yaşamak bir yana gitmeye bile cesaret ister.

Yeryüzündeki bazı yerler, her zaman broşürlerde göründüğü gibi güvenli değildir. Her ne kadar bazı şehirlerin kendine göre  problemleri olsa da bazıları var ki yaşamak değil gezip görmek bile canınıza mal olabilir. 

Neden mi? Kimisi sizi adeta -90 derece soğuğu ile dondurabilir, radyoaktif zehir ile öldürebilir, kavurucu sıcaklığı ile sizi susuz bırakabilir ya da ölüm yol ile gideceğiz yola gidemeden ölmenize neden olabilir.

Ya da Nyos Gölü'nde oksijensiz bir şekilde son nefesinizi verebilirsiniz. 

İşte aklınızı başınızdan alacak, en tehlikeli ve dikkat gerektiren yerler…

Antarktika

Dünya üzerindeki en büyük kara parçalarından biri olsa da ziyaretçi sayısı 4000'i geçmezken kimse burada kalıcı olarak yaşamamaktadır. Saatte 300km'lik dayanılmaz kasırgaları ve -90°C' lik dondurucu soğuğu, insan yaşamına müsaade etmemektedir. Sadece ülkelerin son derece korunaklı istasyonlarındaki bilim adamları oradaki çetin hayata katlanmaya çalışıyorlar.

Danakil Çöküntüsü

Danikal Çöküntüsü'ne giden asla yağmuru göremeyecek. Yağmurun yağmadığı ve deniz seviyesinin altında olan bu topraklar 50 °C 'yi geçen kavurucu sıcaklığı ve kuraklığıyla dünyada yaşayabilmenin en zor olduğu yer olarak gösteriliyor. 100 yılı aşkın bir süredir eriyik bir lav gölü halinde bulunan "Erta Ale" de bu çöküntü alanında bulunuyor.

Karaçay Gölü

Worldwatch Enstitüsü tarafından dünyanın en fazla kirletilmiş yeri olarak tespit edilen Karaçay Gölü, insanları radyoaktiviteye maruz bırakıyor. Bu nükleer çöplüğün çevresinde 10 dakika boyunca ayakta beklemek bile size ölümcül dozda radyoaktif zehir bulaştırır. 

Mariana Çukuru

Dünya üzerindeki en derin nokta olan ve Büyük Okyanus'un 11 km altında bulunan Mariana Çukuru'ndaki basınç yeryüzündekinden bin kat daha fazla olduğu için burada insan vücudu ezilir ve ciğerler paramparça olur. Beyne oksijen gitmeyeceği için 10 saniye içinde şuur kaybedilir ve ölüm tıpkı uzay boşluğuna kostümsüz çıkılmış gibi gerçekleşir.

Nyos Gölü

Sönmüş bir volkan kraterinin bol yağışlarla dolması sonucu oluşmuş zehirli bir göldür. Devamlı kaynayan magma sayesinde yer altından göle bulaşan karbondioksit gölde devasa patlamalara ve püskürtmelere yol açmaktadır ve 20-25 km yakınındaki her canlı zehirlenmektedir.

Yellowstone Kalderası

Magmanın yer kabuğuna yükselip dışarı çıkamadığı zaman oluşturacağı korkunç basınçla patlayacağı düşünülen bir süper yanardağdır. Patladığı zaman milyonlarca ton döküntü ve zehirli gaz bir anda dünyanın çevresini sararak alt atmosfer tabakasını örtüp Güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşmasını aylarca engelleyecektir ve böylece tüm dünya hayatını yok edebilecek zehirli bir volkanik kışa yol açacaktır.

Yungas Yolu

Yeryüzündeki yollar arasında en tehlikelisi olarak kabul edilir ve "ölüm yolu" olarak adlandırılır. 3600 metre yükseklikte olmasına rağmen etrafında etrafında herhangi bir bariyer bulundurmaz. Aşırı derecede sisli, yağmurlu ve dardır. Yolda günde ortalama 1 kişi ölmektedir.

Ölüm Vadisi

İspanya'daki Ölüm Vadisi dünyadaki en tehlikeli yerlerden biri olarak bilinmektedir. 1905 yılında, Gaitanejo ve Chorro şelalelerindeki hidroelektrik santrallerinin denetim ve bakımını sağlayabilmek amacıyla yapılan bu tehlikeli patikanın en geniş yeri sadece 1 metre ve aşağıdaki nehirden yüksekliği ise 100 metredir. Herhangi bir korkuluk ve güvenlik önlemi olmayan bu ölümcül patikanın zeminindeki boşluklar da tehlikeyi arttıran önemli faktörlerden bir tanesi.

Gouffre Berger Mağarası

1 km derinliğindeki bu çukur dünyanın en ölümcül çukuru olarak adlandırılıyor. Fransa'nın güneyinde yer alan Gouffre Berger Mağarası'nı uğrak yeri haline getiren adrenalin tutkunları ve tırmanıcılar, bu mağaranın ihtişamından gözlerini alamıyorlar. Tabana kadar inmeyi başaranlar tarafından 'yeraltındaki cennet' ismi de takılan Gouffre Berger Mağarası, şimdiye kadar 6 kişinin hayatına mal olmuştur.

San Pedro Sula

Dünyanın en tehlikeli şehri olan San Pedro Sula'da suç oranı anormal derecede yüksektir. Geceleri dolaşmanın çok riskli olduğu bu şehirde her gün ortalama 5 cinayet işlenmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyadaki en ölümcül 10 yere gitmek cesaret ister!
  • 20.02.2015 15:34

Dünyadaki en ölümcül 10 yere gitmek cesaret ister!

Dünyadaki en tehlikeli yerler, görenleri ve oraya gidenleri korkutuyor hatta ins ...

Bu yerlere gitmek cesaret ister!
  • 20.02.2015 16:21

Bu yerlere gitmek cesaret ister!

Dünyanın birçok bölgesinde bulunan tehlikeli ve ürpertici yerler, yaşamak bir ya ...