maritbet girişmaritbet
"Bu kış doğalgazda sıkıntı yaşamayacağız"

"Bu kış doğalgazda sıkıntı yaşamayacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, INGAS 2017’nin ikinci gününde doğalgazla ilgili bir konuşma yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, INGAS 2017'nin ikinci gününde yaptığı konuşmada “İGDAŞ olmasaydı şu anda gökyüzünü sadece martılar ya da pilotlar görebilecekti” dedi.

7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'nın (INGAS 2017) ikinci gününde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, kendisinin de eski bir İGDAŞ çalışanı olduğunu belirterek, “O dönemde gazeteler maske hediye ediyordu, insanlara ‘maske takmadan sokağa çıkmayın' diyorlardı. İGDAŞ olmasaydı şu anda gökyüzünü sadece martılar ya da pilotlar görebilecekti” diye konuştu.

“BU KIŞ SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ”

İGDAŞ'ın dev organizasyonu INGAS 2017, ikinci gününde de önemli konuşmacılara ev sahipliği yaptı. Etkinlikte konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Türkiye'nin sisteme verilebilen doğalgaz kapasitesinin giderek arttığını ifade ederek, "Geçmişte kış aylarında yaşadığımız sıkıntılı dönemleri bu kıştan itibaren yaşamamış olacağız. Yaptığımız altyapı yatırımları bizlere esneklik kazandıracak, bu da kaliteli, ekonomik, sürdürülebilir bir gaz arzı sağlayacaktır. En önemlisi seçim şansı tanıyacaktır. Tedarikçiler ve tüketiciler de böylece ciddi bir esnekliğe kavuşmuş olacak. Artık doğalgazda da satıcıların belirleyeceği bir piyasa yapısından alıcıların belirleyeceği bir pazara doğru ilerliyoruz" dedi.

“SAĞLIKLI NEFES ALAMIYORSANIZ ÜRETEMEZSİNİZ”

INGAS 2017'nin konukları arasında yer alan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise INGAS 2017'nin doğalgazın geleceğine köprü temasıyla, Türkiye'nin enerjide ticaret merkezi olma hedefine hizmet ettiğini belirterek, “EPDK olarak bizler de bunu hedefliyoruz. Bunun için şeffaf yapımızı güçlendirmemiz gerektiğini biliyoruz. Sadece 6 ilde kullanılan doğalgazı ülkemizin her yanında kullanılabilir hale getirdik. Doğalgaz olmayınca nefes alma kalitemiz düşüyor. Sağlıklı bir nefes alamıyorsanız, ne çalışabilirsiniz ne uyuyabilirsiniz ne de üretebilirsiniz, bunun bilinciyle gece gündüz çalışarak problemlerin minimize edilmesini sağladık” diye konuştu.

“WEO'DA DOĞALGAZ VURGUSU YAPILACAK”

Dünya doğalgaz sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Uluslararası Gaz Birliği'nin (IGU) İcra Direktörü Menelaos Ydreos da INGAS 2017'de konuşan isimler arasında yerini aldı. Yaptığı konuşmada 14 Kasım'da Londra'da yayınlanacak olan World Energy Outlook'u (WEO) okuma fırsatı bulduğunu ifade eden Ydreos, burada doğalgazın çevresel avantajının vurgulanacağını belirtti. Ydreos ayrıca metan salınımıyla ilgili dünyanın en büyük doğalgaz şirketlerinin ciddi anlamda çalıştığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, GES'te 2035'e kadar yüzde 500 artış hedefliyor
  • 03.01.2023 11:52

Türkiye, GES'te 2035'e kadar yüzde 500 artış hedefliyor

Türkiye'nin güneş enerjisi kapasitesinin 2035'e kadar yaklaşık yüzde 500 artışla ...

"İstanbul'daki konutların 1 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek"
  • 17.12.2022 10:12

"İstanbul'daki konutların 1 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama ...

Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa'da lider konumda
  • 02.05.2022 15:45

Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa'da lider konumda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin güneş paneli üretimin ...

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"
  • 12.03.2022 12:45

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"

Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili konuşan Bakan Dönmez projede gecikme olmayaca ...