maritbet girişmaritbet
Bu ilde binlerce kişi 'devre mülk şoku' yaşıyor

Bu ilde binlerce kişi 'devre mülk şoku' yaşıyor

Ankara Haymana ve Kızılcahamam’da inşa edilen devre mülk projelerinde sorun yaşandığı belirlendi

Binlerce kişi devre mülk sahibi olmayı beklerken, önemli bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Haymana'da 4 bini aşkın devre mülk satan şirket iflas erteleme istedi. Aynı şirketin Kızılcahamam'daki projesini ise başka bir firmaya devrettiği ortaya çıktı. Şirket sahibi Teoman Akyar, 5 yıl önce başladıkları Haymana'daki projeyi 15 ay içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Son yıllarda ilgi gören, özellikle bazı televizyon kanalları üzerinde pazarlaması yapılan termal devre mülk projelerinin en büyüğü Ankara'nın bazı ilçelerinde yoğunlaştı. Kızılcahamam ve Haymana ilçeleri bu alanda başı çeken iki bölge.

TEMELİ 5 YIL ÖNCE ATILDI

Çağ Sağlık Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. isimli şirket de bölgede binlerce devre mülk projesi planladı. Şirket, Haymana'da dört etap olarak planladığı projenin en büyüğü olan 4. Etaba 5 yıl önce başladı. 10 bin yakın devre mülkün bulunduğu bu etabın tamamlanması beklenirken aynı şirket iki yıl önce de Kızılcahamam'da dört etaplık başka bir projeye başladı.

Kızılcahamam'daki projesine ‘MNT Anatolia' adını veren şirket ilk etabı tamamlayamadan projesini bir yıl önce başka bir şirkete devretti. Anılan projeden satılan 4 bine yakın hak sahibi, sözleşmeye göre geçtiğimiz yıl teslim almayı bekledikleri devre mülkler ile ilgili bir dizi sorun yaşadıklarını aktardı. Kimi devre mülk sahibi tapularının teslim edilmediğini ifade ederken, bir bölümü de satın aldıkları devre mülk ile ilgili kayıtlara ulaşılamadığını söyledi. Devre mülk sahiplerinin, sosyal medya üzerinde kurdukları gruplar aracılığı ile bir araya geldikleri  görüldü.

İFLAS ERTELEME İSTEDİ

Şirketin Haymana'da yarım kalan ve 4 bini aşkın devre mülkün satıldığı projenin tamamlanması beklenirken, geçtiğimiz temmuz ayı sonunda iflas erteleme talebinde bulunulduğu belirlendi. Ankara 6. Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonrası mahkemenin tedbir kararı vermesi durumunda şirket icra takiplerine karşı korumaya alınmış olacak.

15 AY DAHA SABIR!

Çağ Sağlık Turizm İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Akyar, mahkemeye başvuruda bulunma amaçlarının hacizlere karşı şirketin varlıklarını koruma olduğunu söyledi. Akyar, mali sıkıntıya girmelerinin sebebini ise "Biz banka kredileri ile değil, kendi kaynaklarımız ile faaliyet gösteriyoruz. Devre mülk satarak projeleri hayata geçiriyoruz. Ancak bu son etapta zorlandık. Kızılcahamam'da da mali güçlüğe düştük ve o projeyi başka bir firmaya devam ettik" dedi. Akyar, devam eden projede bulanan 10 bine yakın devre mülkten yüzde 45'ini sattıklarını kaydetti. Sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade eden Akyar, ellerindeki projeyi 15 ay içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Haymana'daki projede inşaatın gerçekleşme oranının yüzde 40'lar seviyesinde olduğu öğrenildi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 1. oturumu yayında
  • 08.12.2012 17:44

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 1. oturumu yayında

6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler Fuarı'nda kentsel dönüşümun ele alındığı ...

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 2. oturumu yayında
  • 08.12.2012 17:24

6. Gayrimenkul Zirvesi'nin 2. oturumu yayında

6. Gayrimenkul, Devremülk, Yazlık Evler Fuarı'nda ele alınan kentsel dönüşüm kon ...

"Giresun'da şu an kapalı yolumuz yok"
  • 25.08.2020 17:05

"Giresun'da şu an kapalı yolumuz yok"

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İnşallah bundan sonra bu afet ...

"Devre mülk şirketleri artık ayaklarını denk almalı"
  • 25.10.2018 11:03

"Devre mülk şirketleri artık ayaklarını denk almalı"

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Yalova'nın devre mülk satışı sorunlarıyla anıl ...

Devre mülk sektörünün büyüklüğü 2,5 milyar dolar!
  • 05.05.2018 17:05

Devre mülk sektörünün büyüklüğü 2,5 milyar dolar!

Başkanı Doğan, ülkemizde devre mülk, devre tatil sektörünün ekonomik büyüklüğünü ...