maritbet girişmaritbet
Bu evi almaya para yetmez!

Bu evi almaya para yetmez!

Britanya’nın en büyük evi yeni sahibini bekliyor. 365 odalı Wentworth Woodhouse , tam 8 milyon sterline (Yaklaşık 33 milyon TL) satışa çıktı.

İngiltere'nin en büyük evi satışa çıktı. Ünlü yazar Jane Austen'in Aşk ve Gurur romanındaki ilham kaynağı olan Yorkshire'deki Wentworth Woodhouse tam 8 milyon sterline (yaklaşık 33 milyon TL) yeni sahibini bekliyor.

365 odalı dev malikanenin koridorlarının uzunluğu ise tam 8 kilometre. İngiltere'deki ortalama bir evin yaklaşık 150 katı büyüklüğündeki yapı, 82 dönümlük bir alanın içinde yer alıyor.

1912 yılında Kral 5. George'un da misafir olduğu evin genel durumu ise pek iç açıcı değil. 1600'lerde yapılan malikanenin bir çok bölümünde çökmeler olduğunu söyleyen uzmanlar restorasyon çalışmaları için 42 milyon sterlinin (yaklaşık 172 milyon TL) gözden çıkarılması gerektiğini belirtiyor.

En görkemli zamanında 300 kişilik aşçı, bekçi, uşak ve bahçıvanın çalıştığı evde onlarca kiler ve gizli odalar bulunuyor. Evin son sahibi Clifford Newbold'un geçen ay vefat etmesinin ardından varisleri tarafından satışa çıkarılan malikaneyi kimin alacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Yorum Yaz