maritbet girişmaritbet
'Bölgenin ihtiyaçlarını tespit ettik'

'Bölgenin ihtiyaçlarını tespit ettik'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürlüğü toplantı salonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kayyum atanan belediyelerle ilgili, "Yani 20 trilyon lira para gönderiliyor, Ankara'dan, iki gün sonra bakıyorsun 20 bin lirayla kasayı devralıyorlar. Böylesi manzaralarla karşı karşıyayız." dedi.

Ceylan, Çevre ve Şehircilik Karabük İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yaptığı açıklamada, güne acı bir haberle uyandıklarını, bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 18 şehidin olduğunu söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Ceylan, "Maalesef 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra bölücü örgütün de bu tür hainliklerinin arttığını görmekteyiz. Bu göstermektedir ki bu terör örgütleri hep birlikte iş birliği için ülkemize karşı, birliğimize, beraberliğimize karşı bir harekete geçtiler ama ülke olarak millet olarak dimdik ayaktayız, bunlara pabuç bırakacak halde değiliz. İnşallah bunların üstesinden de geleceğiz. O hainlere dersi verilecek, şehitlerimizin de kanı yerde kalmayacak." diye konuştu.

Ceylan, 17-20 Ekim'de Ekvator'da yapılacak olan HABITAT 3 Konferansı'na kendisinin başkanlığında bir heyetin katılacağını belirtti.

Konferansın bu yılki konusunun "Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" olduğunu ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu toplantıların en önemli konusu, insan yerleşimleri, şehir ve şehirleşme politikaları. Sürdürülebilir bir kalkınma çerçevesi içerisinde çevreyi koruyarak yerleşim yerlerini, şehirlerimizi imar etmenin politikaları bu toplantılarda dile getiriliyor. Orada ülkemiz adına görüşlerimizi dile getireceğiz. Bizim dışımızda, Dışişleri Bakanlığı, TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AFAD gibi kurumlar şehir ve şehirleşmeyle ilgili kurumlar, bu konferansta yer alacaklar. Orada ülkemiz adına bir stant da açacağız. HABITAT 3 Konferansı sonucunda 175 maddelik bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bu 175 maddelik sonuç bildirgesiyle dünyada yeni kentsel gündem belgesi oluşacaktır."

"O paralar terör örgütüne gidiyor"

Doğu ve Güneydoğu'daki yerel yönetimlerin önemli bir bölümünü HDP'li belediyelerin oluşturduğunu, belediyelerin terör eylemlerine yardım ve yataklık ettiği şikayetlerin söz konusu olduğunu anlatan Ceylan, şunları söyledi:

"Bu çerçeve de işte hükümetimiz de Kanun Hükmünde Kararnameyle, tabi soruşturmalar neticesinde, 26 HDP'li belediyeye kayyum ataması gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Türkiye'deki toplam belediye sayısı bin 397, bunlarında içinde 26'sına kayyum ataması yapılmış bulunmaktadır. Bölgede incelemesi, soruşturması devam eden terör örgütüne yardım yataklık yapan, kamyonuyla, işçisiyle ve malzemesiyle yardım yapan belediyeler tespit edilmiş bulunmakta. Yani senin benim vergi parası, oraya 'hizmet olarak gitsin' derken ama bakıyorsunuz ki o paralar terör örgütüne gidiyor, terörist faaliyetlere gidiyor. Buna da hiçbir ülke, devlet, hükümet seyirci kalamaz. Bu açıdan kayyum ataması gerçekleştirilmiştir."

"Bölgenin ihtiyaçlarını tespit ettik" 

Kayyum atanan belediyelerde genellikle vali yardımcısı veya kaymakamların görevlendirildiğini hatırlatan Ceylan, şöyle devam etti:

"Geçenlerde Ankara'da kayyum atanan belediyelerle ilgili de bir toplantıda gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı ve bakanlığımız olarak toplantıda yer aldık. Hepsini dinlediğimizde gerçekten çok acıklı bir durumla karşı karşıyayız. Zaman zaman biz de gidiyoruz Doğu'ya, Güneydoğu'ya bu terörden etkilenen bölgelerin yeniden yapılanmasıyla ilgili. İnanın daha o bölgede 'şehir' diyorsun ama asfalt görmeyen yerler var. Bir hafta boyunca içme suyu gitmeyen ilçeler var, şehirler var. 24 saatte sadece 4 saat su giden yerler var. Ankara'dan milyarlarca para, ödenek gönderiyorsun, ondan sonra bakıyorsun ki hizmet yok karşılığında, yol yok, içme suyu yok ve benzeri, çöpten geçilmiyor zaten. Aziz halkımız, bölge halkımız buna layık değil, hizmetin en güzeline layık."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Ceylan, 11. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!
  • 20.05.2017 14:37

Mehmet Ceylan, 11. Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 11. Gayrimenkul Fuarı ve Ara ...

Kayyum atanan belediyelere 2 milyar lira destek sağlandı
  • 12.10.2018 09:01

Kayyum atanan belediyelere 2 milyar lira destek sağlandı

Bakan Kurum, kayyum atanan belediyelere 2 milyar 197 milyon 399 bin 589 lira kre ...

'İmar Barışı'yla sorunlar kökten çözülmüş olacak'
  • 07.06.2018 17:34

'İmar Barışı'yla sorunlar kökten çözülmüş olacak'

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük'te "İmar Barışı" ile ...

'Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz'
  • 21.04.2018 09:35

'Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz'

Türkiye İnşaat Teknolojileri Yapı Fuarı TEBİF 2018, açılışa Bakan Yardımcısı Meh ...

'Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz'
  • 20.04.2018 09:53

'Yılda 500 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “7.5 milyon konutu ...

20. Tuğla ve Kiremit Zirvesi Ankara'da yapıldı
  • 29.03.2018 14:26

20. Tuğla ve Kiremit Zirvesi Ankara'da yapıldı

Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER), inşaat sektörünün durumunun da e ...