maritbet girişmaritbet
Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi mavi renk ile ışıklandırıldı

Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi mavi renk ile ışıklandırıldı

Dünya Diyabet Federasyonunun projesi kapsamında İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi gibi yapıların da aralarında bulunduğu 10 yapı maviye büründü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Dünya Diyabet Federasyonunun (IDF) "Bugün Her Yer Mavi" projesi kapsamında Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Galata Kulesi ve Kabataş Erkek Lisesi'nin de aralarında bulunduğu 10 yapı mavi renkle ışıklandırıldı.

Türk Diyabet Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1921'de insülini bulan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da düzenlenen Dünya Diyabet Günü'ne dünyanın 125 ülkesinden Uluslararası Diyabet Federasyonu üyesi 150'yi aşkın kuruluş katılıyor.

Diyabete dikkat çekmek amaçlanıyor 

Başta ABD'de olmak üzere dünyadaki pek çok önemli yapının mavi renkte ışıklandırılmasının uluslararası bir gelenek haline geldiği Dünya Diyabet Günü'nde, diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova, Boğaziçi Köprüsü'nün diyabete dikkat çekmek için mavi renkte ışıklandırılmasıyla, diyabet hastalarının giderek artan sorunlarına ve sağlık politikalarına dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Diyabet Hastanesi Yönetim Kurulu ve Türk Diyabet ve Obezite Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık ise obezlerin yüzde 25'inin diyabetik, Tip 2 diyabetlilerin yüzde 80'inin obez olduğunu  bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi mavi renk ile ışıklandırıldı
  • 14.11.2015 09:30

Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi mavi renk ile ışıklandırıldı

Dünya Diyabet Federasyonunun projesi kapsamında İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü, Kı ...