maritbet girişmaritbet
Boeing'den İzmir’deki liseye destek

Boeing'den İzmir’deki liseye destek

Boeing’in desteklediği program sayesinde İzmir’de bulunan Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir uçak bakım atölyesi açıldı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Boeing'in desteği ile 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak atolye açıldı.

Boeing'in Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile olan işbirliği, 2013 yılında başladı. Bu merkezin Uçak Bakım Bölümü'ndeki fiziksel koşulların ve malzemelerin yetersizliği, uzay ve havacılık endüstrisinin gelecek teknisyenlerinin yetiştirilmesine olanak vermiyordu. Bu nedenle Boeing, bu akademik yılda 131 öğrencinin eğitim alacağı atölyenin geliştirilmesine ve eğitim kaynaklarının sağlanmasına destek oldu.

boeing'in desteği ile yapılan atolyenin açılışı

Soldan sağa: Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu

 

OKULLARLA ORTAKLIKLAR KURMAYA DEVAM EDECEK

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, “Bu okula uzay ve havacılık alanında daha iyi mesleki eğitim fırsatları sağlayarak destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Boeing, Türk öğrencilerin uzay ve havacılık alanındaki eğitim koşullarını iyileştirmek üzere gelecekte de teknik okullarla ortaklıklar kurmaya devam edecek” diye konuştu.

Açılış töreninde konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı “Boeing'in bu güzel jesti hepimizi çok duygulandırdı. Eğitim öğrenim çağındaki Selçuk'taki tüm gençlerimiz adına Boeing'e şükranlarımızı iletiyorum” derken, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise “Boeing'in böylesine yerel bir katkı vermesi çok önemli. Boeing havacılık sektöründe teknolojide lider firma ve böyle bir projeye katkısı çok önemli. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Mesleki eğitime verdikleri her katkı memleketin ve bölgenin kalkınması için çok önemli, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Öğrencilere uçak gövdesi ve kanadına yönelik faaliyetlerin yanı sıra ısıl işlemler ve mekanik testler, uçaklardaki malzemelerin bakımı, takılıp çıkarılabilir bağlantı unsurlarının bakımı ve onarımı, transvers elementlerin bakımı ve onarımı ve kanat ve kuyruk arasındaki bağlantı konularında uzman olmalarını sağlayacak eğitimler verilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...