maritbet girişmaritbet
Bodrum'da Yeşilçam sanatçıları için huzurevi yapılacak!

Bodrum'da Yeşilçam sanatçıları için huzurevi yapılacak!

Bodrum'da Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı tarafından bakıma muhtaç eski Yeşilçam sanatçılarının ücretsiz bakılacağı huzurevi yapılacağı bildirildi.

İlçeye bağlı Çamlık Mahallesi'nde bir hayırseverin bağışladığı üç dönümlük alana yapılması planlanan huzurevi projesi için tanıtım gecesi düzenlendi. İlçedeki bir otelde düzenlenen geceye, aralarında sinema sanatçılarının da olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı Başkanı, Yönetmen Coşkun Ertam, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandan bu yana düşündükleri çalışmayı önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini söyledi.

Vakıf olarak Yeşilçam sanatçıları için bir huzurevi çalışması planladıklarını ifade eden Ertam, "Bu huzurevi, 70-80 kişilik olacak. Kendi arazimize yapacağız. Eski emekçileri ve bakıma muhtaç insanları kimseye muhtaç etmeden huzurevinde ömürleri boyunca ücretsiz bakacağız." dedi.

Ertam, huzurevinin proje çizim çalışmalarının devam ettiğini, inşaat çalışmalarına ekim ayında başlanmasının planladığını ifade ederek, çalışmanın en kısa süre bitirileceğini anlattı.

Sinema sanatçısı Selda Alkor da Bodrum'da yaşamanın kendisine çok keyif verdiğini kaydetti. 
Yeşilçam sanatçıları için yapılan bu çalışmayı desteklediğini ifade eden Alkor, "Yeşilçam denildiği zaman bile o heyecanı duyuyoruz. Böyle bir karar verilmesi ve böyle bir derneğin kurularak insanlar için bir huzurevi oluşturulmaya çalışılması çok önemli." diye konuştu.

Alkor, izleyicilerin yeni projelerden memnun olmadığını savunarak, şöyle konuştu:
"İnsanların yeni çalışmalardan memnun olmadığını duyuyorum. 'Ne yapıyorlar' diye bana soruyorlar. Ben onların ne yaptığını bilmiyorum. Herhangi bir teklif de almıyorum. Bizim dönemin insanlarına çok teklif gelmiyor. Yeni teklifler gelirse yeniden ekranda olmayı isterim."

Alkor, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine ilişkin bir soru üzerine, "Ben sanatçı olarak siyasi ortamlarda bulunmamaya gayret ettim. Çünkü siyaset çok farklı bir şey. Halk olarak gereken yapılıyor. Herkes olması gerekeni yapıyor. Ben de yapılanların çoğunu destekliyorum. Keşke İstanbul'da olsaydım ve katılabilseydim." değerlendirmesinde bulundu.

Sinema sanatçısı Betül Arım da Yeşilçam sanatçılarının sinemaya çok büyük destek verdiğini belirtti.
Bazı sinema emekçilerinin kalacak yer sıkıntısı yaşadığına değinen Arım, "Burada kurulacak bu huzurevi çok önemli. Bugüne kadar İstanbul'da var bir de Müjdat Gezen'in kazandırdığı bir yer var. Sanatçılarımız çok değerli." dedi.

"Bu ülkeyi güzel günlere taşımamız lazım"

Arım, Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Umuyorum ki bu kötülük umuyorum ki iyi bir şeye evrilir. Şu anda olduğu gibi birlik ve beraberliğimiz devam eder. Hiçbirimiz birini ötekileştirmeden el ele, omuz omuza bu camım ülke için birleşiriz çünkü özde hepimiz biriz ama hepimiz farklıyız ama mayamız bir. Bu farklılıklar içinde bir olmayı başarmalıyız. Bu ülke olağanüstü bir ülke. Her şeyiyle güzel bir ülke. Bu ülkeyi hep birlikte güzel günlere taşımamız gerekiyor. "
Yapılan konuşmaların ardından gecede Yeşilçam filmlerinden oluşan slayt gösterisi sunuldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...