maritbet girişmaritbet
Bodrum'da yeni sit çalışmaları ile ilgili tescil edilmiş yer yok

Bodrum'da yeni sit çalışmaları ile ilgili tescil edilmiş yer yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Tekinsoy, Bodrum'daki sit çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yetkilileri, Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. 

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma ve Tescil Daire Başkanlığınca hazırlanan sunumun ardından, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Kemalettin Cengiz Tekinsoy, ilgili birim yetkileriyle katılımcıların sorularını yanıtladı.

Tekinsoy, konuyla ilgili ayrıntılı konuşmak istediklerini belirten sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Ankara'ya davet etti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin memnuniyetlerini dile getirdiği toplantı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Tekinsoy, çalışma programı kapsamında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye geldiklerini söyledi.

Tekinsoy, yeni yapılan sit çalışmaları ile ilgili bilgilendirme konusunda talep edilen toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Güzel bir toplantı oldu Zannederim bu birlikteliğimiz, istişarelerimiz devam edecek. Bodrum'da şu anda yeni sit çalışmaları ile ilgili tescil edilmiş hiçbir yer yoktur. Bu daha son halini almamış bir çalışmadır. Bundan sonraki aşamalarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonundan geçecek. Sonra Genel Müdürlüğe gelecek ve bizim tarafımızdan incelenecek. En son olarak Bakan Bey'in onayına sunulacak. Daha katedeceği çok mesafe var, düzeltilecek çok şey. Vatandaşlarımız sakin olsunlar ve paniğe kapılmasın." 

"Yüreğimizi su serpildi"

Bodrum Kent Konseyi ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz de "Yüreğimize su serpildi" diyerek toplantının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. 

Demiröz, konuşulanlardan sonra gelecek, turizm ve çevre açısından biraz daha iyimser olduklarını dile getirerek "Bürokrasiyi temsil eden kişilerin anlayışının da bizler gibi olduğunu fark ettik. Yakın zamanda taslak olarak hazırlanan Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi planları, bizim açımızdan kabul edilemez planlardı. Çeşitli yerlere itirazlarımızı yapmıştık." dedi. 

Toplantıya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu da katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!
  • 23.07.2022 00:42

Mega yatlar Bodrum'da yakıt ikmali yaptı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki mega yata yakıt ikmali yapıldı. ...

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!
  • 23.07.2022 00:40

Muğla'da bazı alanlar, kesin korunacak hassas alan olarak tescillendi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü, Turgut, Orhaniye mahalleleri ve çevresi ...

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Pina eski haline dönüyor!
  • 24.11.2011 16:58

Pina eski haline dönüyor!

Muğla'da Pina yarımadası eski haline döndürülmeye çalışılıyor. ...

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı
  • 24.04.2021 12:03

Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı tamamlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda kaçak yapıların yıkımının birinci etabı ...