maritbet girişmaritbet
Bitlis Adilcevaz'da metruk bir bina süt fabrikasına dönüştürüldü!

Bitlis Adilcevaz'da metruk bir bina süt fabrikasına dönüştürüldü!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde metruk halde bulunan bina, hayvancılıkla uğraşan köylülerden alınan 50 ton sütün işlendiği fabrikaya dönüştürüldü

Adilcevaz ilçesinde Bitlisli iş adamı tarafından metruk halde alınan bina, her gün 50 ton sütün işlendiği fabrika oldu.

Adilcevaz Belediyesi'ne ait olan ve önceki yıllarda kapısına kilit vurulan Adilcevaz Süt Fabrikası, iş adamı Resul Şerefoğlu tarafından geçen yıl satın alınarak tadilattan geçirildi.

Bir ay önce açılışı yapılan fabrikada onlarca kişiye kişiye istihdam sağlayan Şerefoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada işlenen sütün ilçe merkezi ve köylerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan satın alındığını söyledi.

Şerefoğlu, günlük 120 ton süt işleme kapasitesine sahip fabrikada şu anda 50 ton süt işlendiğini vurgulayarak,  sütten yöreyi özgü otlu peynir, beyaz ve kaşar ile köy peyniri ürettiklerini ifade etti.

Ayrıca yoğurt ve ayran imalatı da yapıldığını anlatan Şerefoğlu, üretilen süt ürünlerini Bitlis ve ilçeleri ile çevre illere pazarladıklarını belirtti.

Şerefoğlu, bölgede süt bulmakta sıkıntı yaşadıklarına değinerek, üretimi artırmaları durumunda kısa süre sonra ürünlerini Ankara, Kayseri, İzmir ve İstanbul'da da pazara sunacaklarını dile getirdi.

Ürünlerinin yurt dışına ihracatı konusunda da çalışma yaptıklarına işaret eden Şerefoğlu, "İlk olarak Irak ve İran'a, ardından Orta Asya ülkelerine ürün göndermek istiyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Şerefoğlu, köylerde üretilen sütün özel araçlarla günlük satın alındığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu sayede bölgede hayvancılığın da daha fazla gelişeceğine inanıyorum. Çünkü yetiştiriciler pazar sorunu yaşadıkları için süt hayvancılığı yapmaktan çekiniyorlardı. Yapanlar da küçük mandıralara ürünlerini veriyorlardı. Ancak biz sektöre girdikten sonra üreticinin sütü elinde kalmadığı gibi biz süt bulmakta sıkıntı yaşıyoruz.”

Ekip, Levent Harman/AA

Yorum Yaz