maritbet girişmaritbet
Bisikletliler de artık görünür olacak!

Bisikletliler de artık görünür olacak!

Volvo Car İngiltere , bisikletlilerin yoldaki görünürlüğünü ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış, yenilikçi buluşu Life Paint’i tanıttı.

Eşsiz bir yansıtma özelliğine sahip sprey, otomobillerin farlarına tepki verecek şekilde geliştirildi. Böylelikle sürücülerin karanlıkta görünmeyen bisikletlilere karşı uyarılması sağlanıyor.

Life Paint GreyLondon ajansı tarafından tasarlandı ve bir İsveç start-upfiması olan Albedo 100 iş birliği ile üretildi. Gün ışığında görünmeyen bu eşsiz sprey boya, karanlıkta ışığı kendi kaynağına doğru yansıtıyor, böylelikle üzerine sıkılan cisimlerin güçlü bir şekilde parlayarak görünmesini sağlıyor.

Deneme için ücretsiz dağıtıldı

 Bisiklet kullanıcılarının Life Paint'i denemesi için, Londra 'da 6 ayrı bisiklet dükkânında, 2000 adet bedelsiz kutu dağıtıldı. Eğer Live Paint beğenilirse uygulama ulusal ve uluslararası olarak yaygınlaştırılacak.Life Paint, Volvo'nun hem otomobilin içerisindekiler hem de dışındakilerin güvenliği yönünde atmış olduğu önemli bir adımı oluşturuyor. Bu uygulama Volvo otomobillerde yer alan ve en ileri güvenlik teknolojilerini bir araya getiren Volvo'nun teknoloji harikası Intellisafe güvenlik sistemi üzerinde yer alıyor.Bu teknoloji diğer otomobilleri, bisikletlileri ve yayaları algılayan bir radar ve kamera sisteminden oluşuyor. Sistem sürücü eğer çarpma anında gerekli tepkiyi veremezse otomatik olarak fren yapılmasını sağlıyor. Uygulama aynı zamanda sağa ve sola dönüşlerde köşelerin daha iyi görülmesini sağlayan Volvo'nun Aktif Eğimli Ön Farlar sistemi ile de birlikte çalışıyor.