maritbet girişmaritbet
Bisiklet yolları ile ilgili taslak tamamlandı

Bisiklet yolları ile ilgili taslak tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Yönetmelik Taslağı’nı tamamladı.

Bisiklet yollarının kriterleri belirlendi. Düzenlemeye göre yolların genişliği en az 130 santimetre olacak. Bisiklet yoluyla taşıt yolu arasında 50 santim emniyet mesafesi bulunacak, iki yol refüjle birbirinden ayrılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıllardır bir türlü tam anlamıyla uygulamaya koyulamayan bisiklet yollarıyla ilgili Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Yönetmelik Taslağı'nı tamamladı.

Bakanlığın kurumların görüşüne açtığı taslaktaki bisiklet yollarının özellikleri şöyle:

YENİ PLANLARDA OLACAK

Yeni yerleşimlerin planlanmasına, şehir içinde bisiklet yolu genişlikleri de eklenecek.

Bisiklet yolunun yaya kaldırımında ve taşıt yolu tarafında tek şeritli olarak yapılması halinde, bisiklet yolu şerit genişliği en az 130 santim olacak. Taşıt yolu tarafında 50 santim genişliğinde emniyet mesafesi bırakılacak.

Bisiklet yolu şerit genişliğinin taşıt yolundaki emniyet mesafesiyle birlikte en az 160 santim olması gerekecek. Yaya kaldırımı genişliği, bisiklet yolu sebebiyle 150 santimden daha az olamayacak. 

BİSİKLET YOLUYLA TAŞIT YOLU AYRILACAK 

Trafik güvenliği göz önüne alınarak en az 60 santim genişliğinde ve en az 10 santim yüksekliğinde bir refüjle bisiklet yoluyla taşıt yolu birbirinden ayrılacak. Bisiklet yolları için hız sınırı saatte azami 30 km olacak.

OTOBÜSLERE BİSİKLET TAŞIMA APARATI!

Toplu taşımada bisiklet taşıma aparatlarına sahip otobüslerin sayısı ve güzergâh çeşitliliği artırılacak, otobüs sürücülerine gerekli eğitim verilecek. Bisiklet taşıma aparatına sahip otobüsler öncelikle yokuşun fazla, trafiğin yoğun olduğu yollarda kullanılacak.

ÇİFT YÖNLÜ ŞERİTLER YAPILABİLİR

Taslağa göre bisiklet yollarının tasarımında öncelikli olarak tek yön tercih edilecek. Ancak; yeterli genişlik sağlandığı takdirde çift yönlü şeritler de oluşturulabilecek. Üniversite kampuslarında, yurt binaları ile eğitim binaları arasında bisiklet yolu yapılabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bisiklet yolları ile ilgili taslak tamamlandı
  • 22.08.2015 09:55

Bisiklet yolları ile ilgili taslak tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisikle ...

Akıllı Bisiklet Projesi Tarihi Yarımadaya da taşınacak
  • 26.02.2014 16:22

Akıllı Bisiklet Projesi Tarihi Yarımadaya da taşınacak

Kadıköy-Kartal hattında yaklaşık bir yıldır uygulanan, Florya-Yeşilköy hattında ...

Yeni bisiklet yolları yapılacak
  • 20.03.2012 18:22

Yeni bisiklet yolları yapılacak

Bisikletin yaşam biçimi haline gelmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çalış ...