maritbet girişmaritbet
Bir zamanlar Pierre Cardin’in Balon Sarayı’ydı!

Bir zamanlar Pierre Cardin’in Balon Sarayı’ydı!

Moda efsanesi Pierre Cardin'in Fransız Rivierası’ndaki 'Balon Sarayı' otel oldu. Geceliği 4 bin TL olan otelde yer bulmak ise neredeyse imkansız.

Moda dünyasının duayenlerinden Pierre Cardin'in sahibi olduğu ünlü ‘Bubble Palace' (Baloncuk Sarayı' otele dönüştürüldü. Fransa'nın Théoule-sur-Mer kasabasında Macar mimar Antti Lovag tarafından 1989'da yapılan malikane Cardin'in sahibi olduğu dönemde pek çok partiye ve organizasyona ev sahipliği yapmıştı.

EŞYALARI BİLE YUVARLAK

Lovag tarafından ilk çağ insanlarının yaşadığı mağaralardan ve Eskimoların buz evlerinden ilham alınarak hasarlanan malikane 91 dönüm alana kurulmuş. Sarayın sadece dış cephesi değil, içindeki tüm eşyaları da yuvarlak hatlara sahip.

pierre cardin sarayı

500 KİŞİLİK AMFİ

Mimariye yeni bir soluk getiren malikane, ‘dünyadaki en gerçek üstü otel' olarak adlandırılıyor.  lüks parti ve organizasyonların da vazgeçilmez mekanı. Cannes Film Festivali'nin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Bubble Palace'da konferans odaları, sinema salonu, yüzme havuzu, tenis kortu ve 500 kişilik amfi tiyatro yer alıyor. Geceliği 730 pound (4 bin TL) olan otelin deniz ve bahçe manzaralı süit odaları ise farklı içmimar tarafından dekore edildi.

ONLARCA ŞELALESİ VAR

28 odalı olarak tasarlanan hotelde özel bir davet verebilmek içinse aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Malikanenin bahçesinde ise küçük havuzlar ve mini şelaleler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor.

Merve Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bir zamanlar Pierre Cardin’in Balon Sarayı’ydı!
  • 30.05.2015 09:24

Bir zamanlar Pierre Cardin’in Balon Sarayı’ydı!

Moda efsanesi Pierre Cardin'in Fransız Rivierası’ndaki 'Balon Sarayı' otel oldu. ...