maritbet girişmaritbet
Binlerce vatandaş bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı!

Binlerce vatandaş bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı!

Bayram namazının kılındığı Sultanahmet Camii'nde binlerce kişi aynı anda saf tuttu

Bayram namazının kılındığı Sultanahmet Camii'nde binlerce kişi aynı anda saf tuttu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın programı kapsamında yapılan çağrı üzerine camiyi dolduran vatandaşlar içeriye sığmayınca çok sayıda insan namazını dışarıda kılmak zorunda kaldı.

"Namaz Gönüllüleri Platformu" ve "Mihrap Gönüllüleri Platformu"nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı özel programlar eşliğinde Sultanahmet Camii'nde kılınan bayram namazına yoğun bir ilgi gösterildi. Sadece İstanbul'dan değil Türkiye'nin birçok yanından İstanbul'a gelen vatandaşların bayram namazı için Sultanahmet Camii'ni tercih etmesi yoğun bir kalabalığa neden oldu. Sabahın ilk ışıklarında yola çıkan vatandaşlar, Sultanahmet Camii'ni tıka basa doldurdu. İçi tamamen dolan, avlusunda dahi yer kalmayan camide birçok vatandaş namazını Ayasofya ile Sultanahmet arasındaki meydanda kılmak zorunda kaldı.

Bayram namazına erkeklerin yanı sıra çocuk ve kadınların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle yer sıkıntısı yaşanınca devreye İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri girdi. Belediye görevlileri cami girişi ve meydanda vatandaşların üzerinde namaz kılmaları için tek kullanımlık seccade dağıttı. İçeride yer bulamayan vatandaşlar, Sultanahmet Meydanı'na seccadesini sererek bayram namazını kıldı.

Namaz öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, namaza gelen vatandaşlara vaaz verdi. Görmez'in vaazı Diyanet televizyonundan canlı olarak yayınlandı. Vaazın ardından bayram namazını Başkan Mehmet Görmez kıldırdı.

Sultanahmet Camii'nde bayram namazı kılan vatandaşlar, "Atmosfer mükemmel. Allah bir daha böyle bir bayram namazı kılmamızı nasip etsin. Tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun" dediler. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!
  • 29.04.2022 14:16

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile Ramazan ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...