maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlıyoruz!

Binali Yıldırım: Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlama kararı aldıklarını bildirdi

 

Bakan Yıldırım, Ankara Sivas Dernekleri Federasyonu'nun 4. Olağan Gelen Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kendisinin de Sivas doğumlu olduğunu söyledi. Sivas ile Erzincan'ın ortak kültüre, ortak tarihe ve değerlere sahip, Anadolu'nun güzide iki kenti olduğunu belirten Yıldırım, ''Sivas Anadolu tarihinde çok önemli bir ilimiz. Anadolu kültürünün, bağımsızlığının teminatı olmuş bir şehir'' dedi. 
     
Sivas'ın, tarihi İpek Yolu'nun en önemli kavşaklarından biri ve Türk-İslam sentezinin sembol şehirlerinden olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, Milli Mücadele kararının da Sivas'ta verildiğini ifade etti. Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının tam 108 gün boyunca İstiklal Mücadelesi'nin planlarını Sivas'ta yaptığını hatırlatan Yıldırım, İstiklal Mücadelesi'nin başarıya ulaşmasında en büyük katkının Sivas'ta verildiğini kaydetti. 
     
Derneklerin önemine de değinen Yıldırım, derneklerin özellikle memleketinden ayrılmış insanların, birbirleriyle iletişim kurmalarında önemli bir rol oynadığını söyledi. 
     
Göreve geldikleri günden bu yana insanları birleştirmek için yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, Sivas'ın da yollarının yapıldığını, ihtiyaçlarının karşılanmaya başladığını belirtti. ''Ulaşamadığın yer senin değildir'' sözünü prensip edinerek, ülkenin her yanında yol yapmaya devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, son 10 yılda 16 bin 250 kilometre bölünmüş yol yaparak bölünmüş yol ağını 22 bin 350 kilometreye çıkardıklarını belirtti. 
     
Sivas'ta bölünmüş yol ağı 24 kilometre iken, ilave 690 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve Sivas'taki bölünmüş yol ağını 714 kilometreye çıkardıklarını anlatan Yıldırım, Suşehri-Zara arasındaki tünellerin yapımına başlama kararı aldıklarını bildirdi. 
     
Sivas'a yapımına başlanan Yüksek Hızlı Tren Hattı'na da değinen Yıldırım, YHT hattı hizmete girdikten sonra trenle 21 saat olan İstanbul-Sivas arası seyahat süresinin 5,5 saate ineceğini ifade etti. 
     
Bakan Yıldırım, hizmetleri yurdun her tarafına götürdüklerini belirterek, ''Hizmetler bir şekilde yapılıyor, ama önemli olan kardeşlik, birlik ve beraberliktir. Ortak yanlarımızı, birlikteliğimizi ön plana çıkartarak, kardeşliğimizi daha da geliştirmeliyiz ve ülkemizi Ulu Önder Atatürk'ün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız'' diye konuştu. 
     
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Sivas'ın beklediği kadar yatırımı alamadığını öne sürdü. Büyükşehir Yasası gündeme geldiği zaman, yasanını Türkiye'nin birlik ve beraberliğine vurulacak büyük bir darbe olacağını söylediğini belirten Destici, Sivas'ın büyükşehir olmayı hak eden illerin başında yer aldığını söyledi. 
     
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak
  • 17.01.2024 11:25

Türkiye genelinde ulaştırma ve haberleşme sektöründe 319 milyar liralık yatırım yapılacak

2024 Yılı Yatırım Programı'na göre, söz konusu ulaştırma ve haberleşme sektörü y ...

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"
  • 01.02.2021 16:30

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da 5 hatta 91 kilometrelik metro yapımı devam ediyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyan ...