maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Köprüyü riske atacak girişimlere müsaade etmeyiz!

Binali Yıldırım: Köprüyü riske atacak girişimlere müsaade etmeyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilişim alanında faaliyet gösteren NETAŞ firmasının Genel Müdürlük ve Ar-Ge Merkezi açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilişim alanında faaliyet gösteren NETAŞ firmasının Genel Müdürlük ve Ar-Ge Merkezi açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

FSM köprüsünde hafriyat kamyonlarının eylemine ilişkin Yıldırım, "Çok fazla sayıda ağır aracın buraya yarış arabası gibi girmesi, ciddi bir risk oluşturur. Dün yaşanan olayda köprüdeki salınım sınırlar içeresinde sürmüştür, kısa süreli olmuştur. Ama bu bize bir işaret vermiştir. Öyle kontrolsüz girişlerin mutlaka önlenmesi lazım" diye konuştu.

Protestoların demokratik bir hak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, protestocuların başkalarının hayatını tahliyeye atmasının da suç olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, "Kamyoncularımızı, hafriyatçılarımızı ben daha itidalli olmaya çağırıyorum. Sorunlarını da belediye başkanımızla ve valimizle görüştüm. Sorun çözülüyor. Hafriyatçılarımızın talebi şu, 'Biz Anadolu yakasında çalışıyoruz. Burada döküm yeri bitti. Onun için Avrupa yakasına gidin oraya dökün' deniliyor. Bence doğru bir talep değil bu. Çünkü yaptıkları işin gereği hem trafiği tıkayacak hem maliyetleri artıracak bu uygulamadan şu anda vazgeçildi. Bir aylığına Şile tarafında yeni bir yer ayarlandı. Daha sonra da uzun vadeli döküm alanları oluşturulması için ilgili bakanlıklar ile gerekli koordinasyonları da yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Protestoların amacına ulaştığını kaydeden Yıldırım, hafriyatçılara itidalli hareket etmeleri çağrısında bulunarak, "Hafriyatçı arkadaşlarımız tepkilerini gösterdiler, amaçlarına ulaştılar. Bundan sonrası sıkıntı oluşturur. Köprüyü riske atacak böyle girişimlere de müsaade etmeyiz" dedi.

Ortak tesis kullanımını şart koşacağız

Bir soru üzerine 4G'de lisanslarının verilmesinde ortak tesis kullanma şartının yer alacağını dile getiren Yıldırım,"4G lisanslarını vereceğimiz zaman ortak tesis kullanımını şart koşacağız. Bunun da anlamı şu, aynı yerde 3 tane direk görmeyeceksiniz. Hem görüntü kirliliği yapıyor hem de baz istasyonun zararları konusunda algının daha da olumsuzlaşmasına sebep oluyor. Bu yüzden aynı alt yapıyı herkes kullanacak. Böylece seninki daha iyi çekiyor benim ki daha iyi çekiyor gibi lüzumsuz bir yarışa da girmeyecekler. Yarış hizmette, kalitede, geliştirilmiş uygulamalarda olacak" ifadelerini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Binali Yıldırım: Köprüyü riske atacak girişimlere müsaade etmeyiz!
  • 20.09.2013 14:38

Binali Yıldırım: Köprüyü riske atacak girişimlere müsaade etmeyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilişim alanında faa ...