maritbet girişmaritbet
Bill Gates’in evinde neler oluyor? İşte şaşırtıcı detaylar...

Bill Gates’in evinde neler oluyor? İşte şaşırtıcı detaylar...

ABD’nin en zengin adamı olan Bill Gates’in lüks evi hakkında şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı

Evin bulunduğu plajdaki kumlar Karayipler'den getirildi, duvarlardaki tablolar tek tuşla değişiyor ve Gates'in en sevdiği ağaç 24 saat kamerayla izleniyor.

ABD'nin 81.5 milyar dolarlık (184 milyar TL) kişisel serveti ile en zengin adamı olan Bill Gates'in evi hakkında bilinmeyenler ortaya çıktı. Business Insider sitesinde yer alan habere göre evin bulunduğu plajdaki kumlar Karayipler'den getirildi, duvarlardaki tablolar tek tuşla değişiyor ve Gates'in en sevdiği ağaç 24 saat kamerayla izleniyor. ABD'nin Medina kentinde yer alan, yapımı 7 yıl süren ve 63 milyon dolar (142 milyon TL) harcanan ev, ileri teknoloji ile donatılmış ve 6 bin 200 metrekare. 1988'de 2 milyon dolara (4.52 milyon TL) alınan arsanın üzerindeki evin değeri 123.54 milyon dolar (279 milyon TL).

Kişiye özel ısı sistemi

“Xanadu 2.0” adlı evin en ilginç özelliklerinden biri misafirlere özel ısı ayarı yapabilmesi. Eve gelen misafirlere verilen özel çipler sayesinde misafirlerin daha önceden belirlediği oda sıcaklığı ve ışık gücü, girdikleri odada otomatik olarak ayarlanıyor. Duvar kağıtlarının arkasına saklanan hoparlörler sayesinde müzik, misafirleri takip ediyor.

Evin içindeki 80 bin dolar değerindeki dev bilgisayar ekranları sayesinde tek tuşa dokunarak görmek istenilen tablolar seçilebiliyor.

Müzik sistemli havuz

Ortalama büyüklükteki bir ev boyutunu Gates, havuzu için ayırmış. 360 metrekarelik özel bir binada 10 metre uzunluğunda bir havuz bulunuyor. Havuza giren kişiler havuzun özel tasarımı sayesinde evin teras kısmına ulaşabiliyor ve havuz içindeki müzik sistemi sayesinde havuza dalsalar bile müzik eşliğinde yüzebiliyor. Eve özel plajın kumlarının kaynağı ise Karayipler. Gates'in en sevdiği ağaç olan 40 yıllık akçaağacını 24 saat boyunca gözleyen kameralar bulunmakta.

Ev turu 80 bin TL

Bu yüksek teknolojili evi gezmenin bedeli 35 bin dolar (80 bin TL). Ultra lüks evde 24 banyo 6 mutfak bulunuyor. 210 metrekarelik alana sahip yerde 200 kişilik kokteyl veya 150 kişilik yemek daveti düzenlenebiliyor. 16'ncı yüzyıldan kalma 30 milyon dolar (68 milyon TL) değerindeki Leonardo da Vinci'nin el yazması ile duvarı süslenen kubbe tavanlı özel kütüphanede, iki özel Kitap bölümü var.

 

Yorum Yaz