maritbet girişmaritbet
Bilecik’te YHT heyecanı başladı!

Bilecik’te YHT heyecanı başladı!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) bugün ilk defa Bilecik’te durup Ankara’dan gelen tren ilk yolcularını indirdi, İstanbul yolcularını da aldı.

İstanbul- Ankara arasında geçtiğimiz sene seferlerine başlanan YHT hattının hizmete açılmayan tek istasyonu olan Bilecik YHT Garı, bugün Ankara- İstanbul, İstanbul -Ankara seferleri ile hizmete girdi. Sabah 06.00'da Ankara'dan kalkan YHT saat 08:06'da Bilecik istasyonunda ilk defa durdu. Bilecik'te ilk yolcusunun indiren YHT daha sonra yolcularını alıp İstanbul'a hareket etti. Bilecik'te inen ilk yolcu olan Sevilay Akbulut, YHT seferinin çok güzel olduğunu belirtti. Akbulut, “Ben yıllardır yolculuk ediyorum zaten eşimde görevli. O yüzden çok güzel. İlk gelen yolcuyum, ama ben burada 9 yıl oturdum daha önce açılış için geldim. Ankara'dan geliyorum. Kaç saatte geldiğimizi bilmiyorum hiç saate bakmadım. Bilmiyorum kaç saatte geldiğimizi. Ama gayet rahat. Çok güzel süper, mükemmel” dedi.

BASIN MENSUPLARI İLE YOLCULUK

İlk gelen tren seferinin karşılan Bilecik Ak Parti İl Başkanı Kadri Bayrak ve milletvekili adayları Halil Eldemir, Ramazan Kurtulmuş ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık Bilecik'ten Ankara'ya gidecek olan yolcular ile sohbet ettiler. İlk seferi uğurlayan parti temsilciler 2'inci sefer olan ve İstanbul'dan 06:30'da kalkan ve saat 08:27'de Bilecik olan YHT'e basın mensupları ile binerek Bilecik Bozüyük ilçesine hareket ettiler. Ara ara 150 kilometre hıza ulaşan tren 22 dakika sonra Bozüyük'e ulaştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilecik’te YHT heyecanı başladı!
  • 01.06.2015 16:03

Bilecik’te YHT heyecanı başladı!

Yüksek Hızlı Tren (YHT) bugün ilk defa Bilecik’te durup Ankara’dan gelen tren il ...