maritbet girişmaritbet
Bilecik Saat Kulesi, düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi oldu

Bilecik Saat Kulesi, düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi oldu

Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından 1907'de İpek Yolu üzerine inşa ettirilen asırlık Bilecik Saat Kulesi ve çevresi, düğün fotoğraflarına mekan oldu.

İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle uzun süre kervanlara zamanı gösteren tarihi saat kulesi, son yıllarda mutluluklarını fotoğraflarla ölümsüzleştiren çiftlere ev sahipliği yapıyor.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, saat kulesinin tarihi öneme sahip bir yapı olduğunu hatırlattı.

"Geçmişten geleceğe selam veren önemli bir anıt"

Yağcı, saat kulesini 100. yılında restore ettirdiklerini, bunun kendilerine nasip olduğunu belirterek, "1907 yılında yapılan, 2007 yılında da belediye başkanlığımızın ilk döneminde restore ettirdiğimiz bir yapı. Çevresindeki düzenleme ve tarihi yapı gerçekten hafta sonları ve hafta içerisinde hemşehrilerimizin özel anlarını fotoğrafladıkları bir mekan haline geldi." dedi.

Kule önünde binlerce çiftin düğün öncesi hatıra fotoğrafı çektirdiklerini anlatan Yağcı, "Özellikle gelin ve damatlarımız, sünnet çocuklarımız mutlaka buraya gelip geleceğe naklettikleri anılar için saat kulesiyle fotoğraf çektiriyorlar. Tabii böyle eserlerin hemşehrilerimiz tarafından kullanılması bizlere ayrı bir anlam katıyor. Bugün de yine burada bulunan saat kulesi hemşehrilerimize zamanı gösteren ve geçmişten geleceğe selam veren önemli bir anıt eser olarak devam ediyor." diye konuştu.

"Evlenen her çift, bunu yapıyor"

Fotoğraf çektirmek için tarihi saat kulesini tercih eden Erdi-Hatice Güneş çifti de mutluluklarını ölümsüzleştirmek için buraya geldiklerini söyledi.

Damat Erdi Güneş, "Düğün çekimlerinin olduğu yerlerden birisi Bilecik'te. Tarihimizin en gözde mekanlarından birisi. Tarihi saat kulesinde çekindiğimiz fotoğrafla aşkımızı ölümsüzleştiriyoruz. Evlenen her çift bunu yapıyor." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilecik Saat Kulesi, düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi oldu
  • 01.08.2017 15:28

Bilecik Saat Kulesi, düğün fotoğraflarının vazgeçilmezi oldu

Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından 1907'de İpek Yolu üzerine inşa ettirilen ası ...