maritbet girişmaritbet
Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!

Tarabya sahilinde 14’üncü şubesini açan Big Chefs, zengin mönüsüne bir de eşsiz Boğaz manzarasını ekledi

 

Tüm Big Chefs'lerde olduğu gibi dekorasyon dilini ve kendine has tarzını Tarabya'da da koruyan Big Chefs, deniz kenarında olmanın getirdiği bir ayrıcalık olarak ‘Denizci' mönüsünü hazırladı.
 
Yaz aylarında kapılarını açan Tarabya Big Chefs, tarzını koruyarak ancak mönüsünde yaptığı  ufak tefek yeniliklerle müdavimlerini şimdi de deniz ve eşsiz Boğaz manzarasıyla ağırlıyor. Tarabya Big Chefs, aslında markanın ilk deniz kenarı mekanı olmasa da denizin üstünde yemek yiyebildiğiniz ilk şubesi.  Big Chefs'lerin Genel Müdürü Tolga Terzi ile Tarabya'nın farklılıklarını ve mekanın genel konseptini konuştuk. 
 
Tarabya Big Chefs'ten önce deniz kenarında Mersin ve Antalya'ya Big Chefs açılmış. Ancak denizle iç içe olan ilk şube Tarabya Big Chefs olmuş. Mekanın yer aldığı bina aslında daha önce uzun yıllar balık lokantalarına ev sahipliği yapmış. Bunu gözeten Big Chefs, burada konumlanırken deniz kenarında olmanın ayrıcalığıyla genel yaısında pozitif anlamda ufak tefek değişikliklere gitmiş.  Big Chefs Tarabya, iç ve dış alanıyla yaklaşık 600 kişiyi rahatlıkla ağırlayabiliyor. İç kısımda cam kapıyla ayrılmış gibi görünen bölüm, binanın orjinal yapısına sadık kalmak adına bu şekilde tasarlanmış. Öte yandan, kışın gerçekleştirilecek olan DJ performansları için de mevsime uygunluk açısından avantaj sağlamış. “Amacımız bir kulüp ortamı yaratmak değil” diyen Tolga Terzi, gelen konukların keyifle müzikle dinleyeceği, bir konsept yaratmak istediklerini dile getiriyor. Ssabah 09.00'da konuklarına kahvaltı servisiyle kapılarını açan Tarabya Big Chefs, öğle yemeği, gün arası, akşam yemeği derken, hafiften gecye uzanan bir konsept sunuyor ve özellikle hafta sonları kapılarını kapatması 02.00'ı buluyor.
 
‘Big in the bar'
 
Tarabya Big Chefs'in mutfağı da tüm Big Chefs'lerde olduğu gibi açık mutfak. Tolga Terzi, Big Chefs'in mutfak konsepti için şunları söylüyor; “2007 yılında bu markayı yarattığımızda hep açık mutfak konsepti üzerine gittik. Mutfağımızı merak edenlere “Buyurun mutfağımız açık, her dakika zaten bakabilirsiniz” diyoruz ve burada bir ürünün ön hazırlığını, pişirilmesini, servisini görebiliyorsunuz. Bence çok iç rahatlatıcı bir durum. Mutfak dünyasını daha yakından takip ediyorsunuz, oradaki tüm yaşantı gözler önünde oluyor.”
 
Mekanın deniz kenarında konumlanasının bir avantajı olarak özellikle yaz mevsiminde çok hoş bir ortam yaratılmış. İsmine ‘Big in the Bar' denilen bir bar alanı oluşturulmuş. Burada yine Big Chefs yapısını bozmayacak, günlük yaşantıya ait, eski parçaların cover'ları DJ performansı eşliğinde çalınıyor. Mekanın tasarımı Plato Mimarlık'a ait. 2007 yılından bu yana Plato Mimarlık ile çalıştıklarını söleyen Tolga Terzi, “Biz her noktada mevcut binayı en doğal haliyle kullanıyoruz. Burada da binanın yapısını koruyarak devam ettik” diye konuşuyor. Ufak tefek değişikliklere gidilse de Big Chefs'in değişmezlerini yine Tarabya'da görebiliyorsunuz. Örneğim kütüphane, şömine, Big Chefs'in kendine ait zeytinyağı ve nar ekşisi gibi ürünlerinin sunulduğu tehşir rafı, duvar kağıdı burada da aynı. Kısacası kurumsal dil her şubede korunuyor.
 
Kadınsı bir mekan
 
Big Chefs'in müşteri profili bölge bölge değişiyor. Genel dekorasyon yapısı nedeniyle daha feminen, dişi bir mekan olarak daha olarak tanınan Big Chefs, hem dekorasyonunda hem de sunumlarında zarif tarzıyla dikkat çekiyor. Bunun bir getirisi olarak bölgenin kadın potansiyelinin Tarabya Big Chefs'e doğru kaydığını söyleyen Tolga Terzi, “Bu aslında bizim baştan beri kurguladığımız bir durum. Öte yandan, bölgenin profili açısından yeni bir işletmeyiz. Genelde gördüğümüz, Sarıyer, Tarabya, Yeniköy, İstinye, Maslak bölgelerinde yaşayan, özellikle kadınların ağırlıkta toplanıp gidebileceği, bu kadar rahat hissedebileceği, bu sıcaklığı yaşayabileceği pek er yok bu bölgede. Ancak bunun yanında büyük şirketlerin orta ve üst düzey yöneticilerini ve tabi tanınmış isimleri de burada görebiliyoruz. Mekanın dekorasyonunun verdiği bir sıcaklık olduğunu düşünüyoruz. Herkes evind yemek yiyormuş gibi hissediyor.” Diyor.
 
Günün her saatine uyan bir mönü konsepti 
 
Tarabya Big Chefs'te günü her saatine uyacak bir mönü oluşturulmuş. Sabah kahvaltısından öğle yemeğine, öğle arasından akşama devam eden çok hoş lezzetlerin sunulduğu, özenilmiş bir mönü söz konusu.
 
Çok zengin bir kahvaltı yapaileceğiniz mekanda, dileyen Meksika mutfağından lezzetlerde sipariş edebilir, ızgara etler de... Leziz tatlılar ise mönüde öne çıkıyor. Diğer Big Chefs'lerden farklı olarak Tarabya şubesinde konuma yaraşacak şekilde bir ‘Denizci Mönüsü' bulunuyor. Bu mönü altında günlük balık seçenekleri, midye dolma, kalamar tava, kömür ateşinde karides gibi lezzetler sunuluyor. Şimdilerde kış mönüsü için hazırlıklara başlayan Tarabya Big Chefs'te mutfağın başında deneyimli bir isim olan Executive Chef Murat Aslan var. Kış mönüsünde BigChefs'in klasik yemeklerinin yanında bir takım farklılıklar olacağını belirten şef Murat Aslan, lokal ürünleri kullanmayı sevdiklerini söylüyor ve devam ediyor: “Yeni mönümüzde maş fasulyesinden, Kiona'dan yaptığımız farklı salatalarımız yer alıyor. Kiona Peru'dan gelen bir hububat; aslında bir çiçeğin tohumu... Karadutlu ve mozarellalı künefemizçok beğenildi, şimdilerde onu da biraz değiştiriyoruz bunların yanı sıra kış mönümüzde mutlaka günün çorbası yer alacak.”
 
Eskiyen tatlara yeni yorumlar 
 
Big Chefs'in mönüsünde eskiyen tatları alıp, biraz yorumlayarak hem sunumuyla hem lezzetiyle daha çok sevilecek yeni bir deneyim haline getidriklerini belirten şef Murat Aslan, özellikle Mersin bölgesine ait ‘Bici Bici' tatlısını tamamen kendi sunumlarıyla hazırladıklarını dile getiriyor. Frambuaz ve çilek sosuyla lezzetlendirilen Bici Bici, damla sakızlı dondurmayla sunuluyor. Balkabağı tatlısından yapılan cheesecake ise markanın imzalı ürünleri arasında yer alıyor. Kahvaltının zenginliğine dikkat çeken Murat Aslan , kahvaltıda da yöresel ürünler kullandıklarını belirterek, ‘Aceleci tuzlu' , ‘Aceleci tatlı' ve ‘Yavaş ve rahat' gibi farklı kahvaltı konseptleri olduğunu anlatıyor.
 
Big Chefs Tarabya'da özellikle ‘Yavaş ve Rahat' kahvaltı seçeneği çok tercih ediliyor. Konuklar gazete okuyarak keyifli ve lezzetli bir kahvaltı yapabiliyor. Kahvaltı mönüsünde de hikayesi oan lezzetler bulmak mümkün. Örneğin, çocukluğumuza ait ‘Cici Papa' , nam-ı diğer  ‘yumurtalı ekmek' bu lezzetlerden biri. Murat Aslan, “Zamanla kendi kendini bulan, Big Chefs kimliğine uygun lezzetler ortaya çıkıyor.” diye konuşuyor.
 
Zengin şarap kavı
 
Big Chefs şubelerinin her birinin çok zengin bir şarap kavı var. Kış için  çok özel çay ve farklı aromalı kahveleri en çok tüketilen alkolsüz seçenekler... Big Chefs barlarının özel tarifli kokteyli ‘Big Boy' , beğenilenler arasında yer alıyor. Bunun dışında markanın çözüm ortağı Kavaklıdere'nin Big Chefs'e özel ürettiği ‘Big Kiss (kırmızı), Big Love (rose), Big Touch (beyaz)' adlı şarapları ve  ‘Big Flirt' adlı şampanyası da bulunuyor. Öküzgözü, Boğazkere üzümlerinin kupajı ‘Big Kiss', özellikle et yemeye gelen misafirler tarafından çok seviliyor ve tercih ediliyor.
 
VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti
  • 16.09.2016 10:03

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti

2007 yılında Gamze Cizreli tarafından kurulan ve 200 milyon liraya yaklaşan ciro ...

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!
  • 10.07.2015 09:37

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarel ...

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”
  • 09.06.2015 11:54

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”

Big Chefs’in mucidi olarak ismini duyuran EO Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, yeni ...

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı
  • 19.06.2014 09:34

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı

Restoran zinciri Big Chefs, bu hafta hem Trump Towers’ta hem de Diyarbakır’da ye ...

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!
  • 06.02.2013 10:29

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!

Tarabya sahilinde 14’üncü şubesini açan Big Chefs, zengin mönüsüne bir de eşsiz ...