maritbet girişmaritbet
Bezci: Akıncı Üssü, lojistik üssü olsun

Bezci: Akıncı Üssü, lojistik üssü olsun

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9.Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Ankara'nın sorunlarını anlattı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9.Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Ankara'nın sorunlarını dile getirdi. 

Ankara ve ilçelerinde hizmet veren 10 oda adına Şura'da konuşan Bezci, orta ve ileri teknoloji üretiminde lider olan Ankara'nın, “ileri teknoloji üssü” haline getirilecek şekilde yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Ankara'nın bir sanayi, ticaret ve tarım kenti olduğunu vurgulayan Bezci, “Ankara'yı liman kentlere bağlayacak demiryollarına ihtiyaç var” dedi. Bezci, organize sanayi bölgelerinin ana arterlere ve diğer sanayi bölgelerine yol bağlantılarının yapılmasının da ekonomik ve sosyal bir gereklilik olduğunu kaydetti.

AKINCI ÜSSÜ LOJİSTİK ÜSSÜ

Bezci, Ankara'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminden en fazla etkilenen il olduğunu da belirterek, “Ankara, darbe girişimine karşı en şanlı direnişi sergileyen kahraman bir il olmuştur” diye konuştu. Bezci, “Akıncı üssü lojistik üssü olsun” dedi.

“SARAÇOĞLU PROJESİ'NE TALİBİZ”

Eski cazibesini kaybeden Kızılay'ın yeniden canlanması için tarihi Saraçoğlu Mahallesi'ndeki evlerin restore edilerek sergi salonu, kütüphane, müze, restoran ve kafe gibi sosyal mekânlara dönüştürülebileceğini de işaret eden Bezci, “Bu projeyle Kızılay yeniden merkez hale getirilebilir. Saraçoğlu Projesi'ne ATO olarak biz talibiz” dedi.
 
Bezci, yapımı devam eden şehir hastanelerinin tamamlanmasıyla birlikte Ankara'nın “sağlık turizmi merkezi” haline geleceğini ancak şehre yurt dışından hasta gelebilmesi için Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşların artırılması gerektiğine dikkati çekti. ATO Başkanı Bezci, doğrudan uçuşların artırılması konusunda da ATO'nun sponsor olabileceğini söyledi.
        
Dünyadaki marka şehirlerin müzelerden önemli gelirler elde ettiğini hatırlatan Bezci, 52 müzesi, tarihi ve kültürel kapasitesiyle önemli potansiyele sahip olan Ankara'nın kültürel turizm programlarına dâhil edilmesi önerisinde bulundu.

“İLÇELER REKABET EDEMİYOR”

Ankara'nın ilçelerinin daha fazla teşvikten yararlanan komşu illerin gerisinde kaldığını kaydeden Bezci, teşvik sisteminde bölgesel ve sektörel şartların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taksim Camisi, Ramazan ayında ibadete açılacak
  • 25.03.2021 11:38

Taksim Camisi, Ramazan ayında ibadete açılacak

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması pl ...

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!
  • 17.12.2020 11:53

Bodrum'daki AVM'den yapay kar sürprizi!

Bodrum 'da bir alışveriş merkezinde makineyle yağdırılan suni kar, müşterilerin ...

Bezci: Akıncı Üssü, lojistik üssü olsun
  • 07.10.2016 11:41

Bezci: Akıncı Üssü, lojistik üssü olsun

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ...

Konutta KDV indirimi diğer sektörleri ardından sürükleyecek!
  • 09.09.2016 11:54

Konutta KDV indirimi diğer sektörleri ardından sürükleyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 150 metrekareden ...

'Faizlerin düşmesi inşaat ve emlak sektörünü canlandırır'
  • 11.08.2016 11:41

'Faizlerin düşmesi inşaat ve emlak sektörünü canlandırır'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, konut kredisi fai ...

Türkiye, teşvik paketiyle vites büyütecek!
  • 05.07.2016 07:39

Türkiye, teşvik paketiyle vites büyütecek!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yeni yatırım teşvik paketiyle Türkiye'ni ...