maritbet girişmaritbet
Beyoğlu'ndaki Hacı Hüsrev Camisi ibadete açıldı

Beyoğlu'ndaki Hacı Hüsrev Camisi ibadete açıldı

Beyoğlu'ndaki tarihi Hacı Hüsrev Camisi'nde iki yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

Beyoğlu'ndaki tarihi Hacı Hüsrev Camisi'nde iki yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Cami, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve cemaatin katılımıyla ibadete açıldı. 

Vali Şahin, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 400 yıllık bir eserin ihyasına birlikte şahitlik ediyoruz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bu yurt, bu vatan şehit kanlarıyla sulanmıştır, canla kanla vatan haline getirilmiştir ama bu toprağa mühür camileriyle medreseleriyle ve kültür eserleriyle vurulmuştur." dedi.

Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını takdir ettiklerini dile getirerek, valilik yetki ve imkanlarıyla birçok tarihi eser, tarihi cami ve külliyenin de ihya edildiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Çamlı da ihya çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu mahalleli rahmet ve bereket istemiştir. 1994'ten önce şimdi Kasımpaşalı kaptan Ahmet'in oğlu Cumhurbaşkanımız, bütün ümmetin umudu olan... O zaman çevresinde kimse olmadığı zaman bu mahalle Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Demircan, kendilerine bırakılan emanetin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihya edildiğini kaydetti.

Kaymakam Ünlü, yüzyıllardır ayakta olan ecdat yadigarı eserin Türk İslam Medeniyeti'nin mührü olarak kalmaya devam edeceğine inandığını vurguladı.

Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü Sarı ise Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ecdat yadigarı eserlere sahip çıktığını belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde ibadete açılan camide kılınan Cuma namazında, protokol ve vatandaşlar birlikte saf tuttu.

Cami çıkışında cemaate lokma dağıtıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu'ndaki Hacı Hüsrev Camisi ibadete açıldı
  • 06.04.2018 15:14

Beyoğlu'ndaki Hacı Hüsrev Camisi ibadete açıldı

Beyoğlu'ndaki tarihi Hacı Hüsrev Camisi'nde iki yıl önce başlatılan restorasyon ...