maritbet girişmaritbet
"Beyoğlu'nda kiralar en düşük seviyede!"

"Beyoğlu'nda kiralar en düşük seviyede!"

BEYDER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tahir Bulca, "İlçedeki taşınmazların kirası şu anda çok düşük seviyede ve bu yatırımcılar için büyük bir şans" dedi

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tahir Bulca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 çocuklu bir ailenin ferdi olarak doğup büyüdüğü Mardin'den 17 yaşında çalışmak için Antalya'ya çalışmaya gittiğini, burada turizm ve eğlence sektöründe komi olarak çalıştıktan 20 yıl önce İstanbul'a geldiğini söyledi.

İstanbul'da da bir süre komi ve garson olarak çalıştıktan sonra Beyoğlu'nda işyeri açtığını ve 16 yıl işçi olarak çalıştığı sektörde artık işin sahibi olduğunu dile getiren Bulca, dünyada eğlence ve yeme içme sektörünün nasıl ilerlediğini ve işleyişini görmek için sık sık yurtdışına çıktığını anlattı.

İşletmelerinde Türk kültürüne has motiflere de özellikle yer verdiğini belirten Bulca, İstiklal Caddesi'nin yaşayan bir tarih abidesi olduğunu, turizm açısından çok kültürlü ve turist çeken bir mekan olduğu için dünyada özel bir yere sahip olduğunu kaydetti.

"Aklı olan Beyoğlu'na yatırım yapar"

Beyoğlu'nda son iki ayda iki işyeri daha açtığını ve ilçedeki kiraların uçuk rakamlardan daha makul seviyelere indiğini belirten Bulca, şöyle konuştu:

beyoğlu

"Birçok ülkeyi gezmeme ve birçok mekanı test etmeme rağmen Beyoğlu gibi canlı bir yer göremedim. Aklı olan Beyoğlu'na yatırım yapar. Çünkü burası gerçekten 24 saat ayakta ve uyumayan bir alan. İnsanları 24 saat dışarıda eğlenirken görebilirsiniz. Birçok söylentinin aksine Beyoğlu, yabancı yatırımcıları bile çekebilecek büyük bir pazar. Önceden burada çok uçuktu kiralar ve yatırımcı bir işe germekten çekiniyordu. Uçuk kira ve taşınmaz fiyatları son dönemde gerçek değerini bulmaya başladı. Bu bizim gibi esnaf için çok önemli bir unsur. İlçedeki taşınmaz varlıkların kirası şu anda çok düşük seviyede ve bu yatırımcılar için büyük bir şans."

Beyoğlu'ndaki küresel markalarla yarış halinde olduklarını, Türk kültürüne ait yerlerin daha çok ilgi çektiğini söyleyen Bulca, sözlerini, "Ülkemize turizm anlamında destek oldukça mutlu oluyoruz. BEYDER çatısı altında bunları daha iyi yapabilmek için de toplantılar düzenliyor ve konuyu enine boyuna tartışıyoruz. Umarım terör ve darbe gibi olumsuz unsurlar bir daha yaşanmaz. Çünkü bunlar da özellikle yabancı müşterilerimize negatif olarak yansıyor ve ülkemizi daha az tercih ediyor. Onun için umarım böyle olaylar bir daha olmaz ve müşterilerimize ülkemizi daha güzel tanıtma şansımız olur." diye tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Beyoğlu'nda kiralar en düşük seviyede!"
  • 14.10.2016 11:42

"Beyoğlu'nda kiralar en düşük seviyede!"

BEYDER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tahir Bulca, "İlçedeki taşınmazların kirası ş ...

Beyoğlu'nda masa sandalye yasağı festivalle protesto edildi!
  • 20.07.2012 08:29

Beyoğlu'nda masa sandalye yasağı festivalle protesto edildi!

Beyoğlu Belediyesi tarafından bir yıl önce sokaklardaki masa ve sandalyelerin ka ...

Beyoğlu masasına kavuşuyor!
  • 25.05.2012 10:26

Beyoğlu masasına kavuşuyor!

Beyoğlu Belediyesi masa yasağında yumuşadı. 'Binasını güzelleştiren' işletme sah ...