maritbet girişmaritbet
Beyoğlu'na 2.6 milyar liralık yatırım!

Beyoğlu'na 2.6 milyar liralık yatırım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu’nda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetleri toplu açılış törenini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin “Beyoğlu İlçesine Yapılan Yatırım Ve Hizmetlerin Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Kadir Topbaş programa oğulları Hüseyin ve Ömer Topbaş, kızı Kübra Topbaş ile torunları Kadir, Selim, Ali Emir, Mehmet Akif, Ahmet Faruk ve Yusuf Taha ile birlikte katıldı. Törende Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Milletvekili Markar Esayan, AK Parti Beyoğlu İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar da yer aldı.

İBB'DEN BEYOĞLU'NA 2,6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Kasımpaşa Meydanı'nı dolduran coşkulu vatandaşlara seslenen Başkan Kadir Topbaş, bebekliğinin, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Kasımpaşa'ya ve Beyoğlu'na hizmet etmekten gurur duyduğunu belirterek, “13 yılda İstanbul'a 98 milyar lira, Beyoğlu'na da 2,6 milyar lira yatırım yaptık. Bu yılki yatırım bütçemiz 16,5 milyar lira. Bugün de 36 milyon liralık hizmetlerin açılışını yapıyoruz. Burada kayda girmeyen çok yatırımımız var. Bütün derdimiz daha ne yapmalıyız ki halkımız mutlu olsun. Çocuklarımız bu ülkede yaşamaktan mutlu olsunlar. Bunu hazırlamaya çalışıyoruz. Bunun için İstanbul'un her alanında köylere kadar yatırımımız kesilmiyor. Hamdolsun, ne devlete ne bir finans kurumuna günü gelmiş bir lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var. Geçmişte bu kaynaklar nereye gidiyordu, niçin hizmete dönemiyordu sorgulanmalı esasında. 3 dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir dönem de Beyoğlu Belediye Başkanı olarak Sizlere hizmet etme onurunu bahşettiğiniz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da siyasete ilk adımı Kasımpaşa ve Beyoğlu'nda attığını hatırlatan Kadir Topbaş, “İstanbul'un her noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde başlattığı ve prensip olarak verdiği vizyonlarıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Nelerin değiştiğine sizler tanıklık etmektesiniz. Türkiye'de bölünmüş yollar, havaalanları ve her şehre bir üniversiteden hızlı trenlere kadar. Dış borcunu tamamen ödeyerek borç verebilecek seviyeye gelmiş bir Türkiye” dedi.

TEMİZLENEN HALİÇ'E TURİZMİ PATLATACAK PROJELER

Çocukluğunun geçtiği Haliç sahilinin nasıl kirlendiğini ve nasıl temizlediklerini, geçmişte açık kanal kabul edilip kirletilen dereleri nasıl temizlediklerini hatırlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Akılları, izanları yetmez yaptığımız hizmetlere. Şu anda Kurbağalıdere 370 milyon TL yatırımla bu yaz orada denize girilebilir hale gelecek. Onlar kirletti, biz düzelttik ve temizledik. Plajları yeniden açtık. Çöp yığınları bitti, havası temiz, su problemi olmayan bir İstanbul ortaya çıkardık. ‘Her yerde metro her yere metro' dedik ve hamdolsun demir ağlarla örmekteyiz İstanbul'un altını. Binlerce insan 24 saat esaslı 3 vardiya yer altında hizmet etmeye çalışıyor. Gelecek çok daha farklı olacak.”

Haliç'in suyunun devirdaim olması için İstanbul Boğazı'nın Baltalimanı kısmından tünel açarak Boğaz suyunu getirdiklerini ve Haliç'e her gün 265 bin metreküp temiz su girdiğini ifade eden Başkan Topbaş, akıntının çok daha iyi olması için Unkapanı Köprüsü'nü kaldıracaklarını, araçların söyledi. İhale aşamasına gelen projeyle Kasımpaşa'dan Unkapanı'na denizin altından direk geçişin sağlanacağını aktaran Topbaş, Haliç'teki sandalcılara elektrikli, kanca başlı tarihi görünümlü sandallar verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getiren Topbaş, “Avrupa kanallarındaki gondollar gibi bizim tarihi sandallarımız da Sadabad'a kadar Haliç içerisinde turistik gezi yapılabilsin istiyoruz” dedi.

HALİÇ'E LEONARDO VE EKOLOJİK KÖPRÜLER

Beyoğlu ve Haliç çevresiyle ilgili projelerden bahseden İBB Başkanı Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu anda devam eden çok önemli projelerden bir tanesi de  Karaköy'den itibaren Koç Müzesi'ne kadar deniz üzerinden yürüme yolu yapıyoruz. 10 metre genişliğinde denizin üzerinde yüzer yol. 2 metresi bisiklet yolu 8 metresi yaya yolu. Sahile, Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelini koyuyoruz, denizin içerisine. Denizden şahlanmış bir heykel. Karaköy limanında gelen turistler yürüyerek geldikleri zaman Fatih'in heykelini burada görsünler, fotoğraf çeksinler. Koç Müzesi'ne kadar geldikten sonra, orada da ekolojik bir köprü yapıyoruz. Çayır çimen, güller içerisinden yürüyerek karşıya geçeceksiniz. Feshane'nin önünde iki tane ada var. Haliç'te o adaların arasından Leonardo köprüsüyle karşıya geçeceksiniz. Leonardo da Vinci'nin Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptığı ufak bir çizimi geliştirdik ve yapacağız. Oradan karşıya geçip Haliç'in sonuna kadar yürüyüş bandı oluşacak. Haliç'in diğer tarafından Eminönü'nden Fatih, Eyüp Sultan ve Gaziosmanpaşa tarafından devam eden tramvay yapacağız. İhalesini yaptık, şu anda imalatı inşaatı başladı. Yanında bisiklet yolu olacak. Küçükköy'e kadar gidecek bir iş. Hangi birini saysam. Kabataş Meydanı. Müthiş bir meydan. 60 bin metrekare ve trafik yer altında. Finiküler oraya gelecek. Mahmutbey'den gelen Beşiktaş'tan gelen metro oraya gelecek ve o metroyu Kabataş'tan sonra Salıpazarı'na Karaköy'e hatta Şişhane'nin altına kadar getireceğiz. Oradan bir yürüme tüneliyle Şişhane metrosuna bağlanacak. Aynı zamanda Kabataş'a gittiğiniz zaman isterseniz denizin altından yürüyerek Üsküdar'a geçeceksiniz. Daha nice işler. O meydanın altında ufak bir çarşısı, müzesi bin araçlık otoparkı ve Dolmabahçe Sarayı'nın önüne gelen tur otobüsleri onun altına park edecekler. Dışarıda hiç araba ve otobüs görmeyeceğiz. Modern iskelelerle her tarafa deniz ulaşımı sağlanacak. Bunların hepsini gerçekleşecek, inşaatları başlamış işlerden bahsediyorum.”

BEYOĞLU METROYA DOYACAK

Çok önemli olanlardan projelerden bir tanesinin de İncirli'den itibaren E5 altından gelen metro projesi olduğunu belirten Başkanı Kadir Topbaş, “Bu hat İncirli'den Bademli'ye geliyor, oradan Perpa veya karşı tarafa geçmek üzere Gayrettepe'yle buluşacak. Örnektepe, Perpa o istikametten devam eden metrodan bahsediyorum. Gayrettepe'den sonra Kadıköy'e geçecek. Kasımpaşa'nın Beyoğlu'nun her tarafından metrolarla bağlantıları geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

HALİÇ TERSANESİ'NE DÜNYANIN EN BÜYÜK İNOVASYON MÜZESİ

Tarihi İstanbul'un fethi kadar eski olan Haliç Tersanesi'ni dünyanın en büyük bilim teknoloji ve inovasyon müzesine çevireceklerini ve projenin bitmek üzere olduğunu anlatan Başkan Topbaş, “Şu anda projeler bitmek üzere. Bütün dünya burayı konuşacak ve buraya gelecek. Bilim ve teknoloji ve inovasyon merkezi. Gençlerimizin çocuklarımızın gelip burada bilimsel çalışmalar yapacakları akademisyenlerin kendilerine yol gösterecekleri önemli bir merkez haline geliyor. Dünya ile yarışabilmenin yolu bu teknolojileri takip etmek, ayak uydurmak ve onlardan ileri geçmek. Geçmişte çeliğe en iyi suyu veren bizim ecdadımızdı” ifadesini kullandı.
Taksim meydan düzenlemesi büyük ölçüde tamamlandığını, İstiklal Caddesi'nin de bu kapsamda yeniden düzenleneceğini, Taksim'de Cami inşaatının da devam ettiğini dile getiren Başkan Topbaş, Piyalepaşa'daki meydan düzenlemesi ve yer altı otoparkı inşaatının hızla devam ettiğini söyledi. Tepebaşı otoparkının da yenilendiğini hatırlatan Topbaş, Şişhane'den Okmeydanı istikametine nasıl bir ulaşım sistemi kurdurabilecekleri üzerinde çalıştıklarını, bürokratlarına bu hattın son planlarla yeniden gözden geçirilmesi talimatı verdiğini kaydetti.

YATIRIM VE HİZMETLERİN DEVAM İÇİN ‘EVET'

Cihangir'de güzel manzaralı, özellikle Beyoğlu'na hizmet verecek bir sosyal tesis yaptıklarını belirten Topbaş, şunları kaydetti; “Ne zaman sandık önünüze gelse bize ‘evet' dediniz. Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasetteki süreci ve devlet yönetimindeki tecrübelerine dayanarak, hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için 16 Nisan'da önünüze gelecek sistem değişikliğini arzu etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. 18 maddelik bir anayasa değişikliği teklifi. Bu maddelere girmeyeceğim. Bir insana güveniyorsanız yetki verirsiniz. Şahsıma güvendiniz 3 dönem İstanbul başkanlığı bir dönem Beyoğlu başkanlığı verdiniz. Daha önce başkanlar vardı, sonuçları yaşadınız. Çöp yığınlarından geçilmeyen, su problemi olan bir İstanbul yaşadık. Bunlar geride kaldı. 30 yaş altı gençlere bunları anlatın. Çok hızlı karar verebilmek ve iş yapabilmek için sistemde değişiklikler lazım. Yeni sistem ile acil karar verebilmek lazım. İstanbul'da bize verdiğiniz yetkiden dolayı bu başarı var. Anında karar verebiliyor, istediğiniz genel müdürü değiştirebiliyor yeni kadrolar kurabiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da belediyelerde olduğu gibi doğrudan hükümeti kurabilme ve parlamentonun denetiminde olan bir sistemden bahsediyor. Hizmetlerimiz kesilmeyecek. Beyoğlu'na daha fazla metro diyorsak, evet. Daha çok yatırım diyorsak, evet. İstikrarlı bir Türkiye istiyorsak, evet. Yarınlarımız bugünden daha güzel olsun diyorsak, evet. Dosta düşmana karşı güçlü bir Türkiye için, evet. 16 Nisan bir karar günüdür. Çocuklarımızın gençlerimizin geleceği açısından 16 Nisan bir milat. Bir sistem değişikliği ile yeni bir kulvara giriyoruz. Milletimize hayırlı olsun.”

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından torunları, Ahmet Misbah Demircan, Markar Esayan ve sporcu gençlerle birlikte kurdele keserek Beyoğlu'nda yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Topbaş, bir süre vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...