maritbet girişmaritbet
Beyoğlu Belediyesi'nden ihtiyaç sahipleri için sosyal market!

Beyoğlu Belediyesi'nden ihtiyaç sahipleri için sosyal market!

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan Sosyal Market yoksul ailelerin umudu oldu.

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan Sosyal Market yoksul ailelerin umudu oldu. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda da 2 binden fazla ihtiyaç sahibi çocuğun bayramlıkları Sosyal Market tarafından ücretsiz olarak karşılandı.

Beyoğlu Belediyesinin hizmete soktuğu Sosyal Market'ten yardıma ihtiyacı olan binlerce çocuk yepyeni bayram kıyafetlerine ücretsiz sahip oldu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala çocuklar büyük bir heyecanla bayramı bekliyor. Bayram gelmeden önceki hazırlıklar da çocukları heyecanlandırıyor.

İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek amacıyla Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan Sosyal Market ve Gıda Bankacılığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan giyime kadar tüm ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayan Sosyal Market bu bayramda çocukları unutmadı. Beyoğlu Belediyesi çocuklara Kurban Bayramı'nda yepyeni bayram kıyafetleri armağan etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda da 2 binden fazla ihtiyaç sahibi çocuğun bayramlıkları Sosyal Market tarafından ücretsiz olarak karşılandı. İhtiyaç sahibi binlerce çocuk ayakkabı, tişört ve pantolon başta olmak üzere bayramlık giysilerini sosyal marketten temin etti.

Sosyal Market'ten alışveriş yapan çocuklar, çok mutlu olduklarını dile getirerek, istedikleri kıyafeti seçmelerinden dolayı da memnun olduklarını anlattı. İstedikleri kıyafeti almanın heyecanıyla anneleriyle gezen çocuklardan bazıları ise, bayramlıklarına kavuşmanın heyecanıyla gözyaşlarını tutamadı.

Giyim yardımının yapıldığı aileler de bayram öncesi çocuklarının yüzünün gülmesinden mutlu olduklarını belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.

"Sosyal Market'ten 5 bin 500 aileye yardım eli"

Sosyal Market ile bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sosyal Market'in 2010'dan bu yana hizmet verdiğini söyledi. Demircan, vatandaşlara, düzgün bir ortamda büyük bir markette lojistiğiyle birlikte, vatandaşa verdikleri kredi kartı gibi kartlarla, ürünlerini seçebildikleri bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Demircan, şunları kaydetti:

"Sosyal Marketten 5 bin 500 aile yıl boyunca sürekli yardım alıyor. Bu yardımı sadece giyecek olarak değil, gıda, temizlik ürünleri, giysi ve kırtasiye ürünleri olarak yapıyoruz. Normal yaşamımızda ihtiyaç duyduğumuz her şeyi markette ihtiyaç sahibi ailelerin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Bayram öncesi tabii ki hareketlilik oluyor. Bayramı güzel geçirmek özellikle çocuklarımız için önemli. Çocuklar sosyal marketten ihtiyacı olan her türlü kıyafeti alabiliyorlar. Bildiğiniz bir mağaza, ayakkabısı, çorabı, pantolonu, gömleği, her şeyi var. Zaten bize bu anlamda tedarik sağlayan firmalar normalde mağazalarında sattıkları ürünleri buraya bağış olarak veriyorlar. Kalite olarak da hiçbir farkı yok, bunun da altını çizmek istiyorum. Bu kıyafetlerin yüzde 99'u yeni."

Başkan Demircan, Sosyal Market'ten vatandaşlara verdikleri kartlarda gelir durumuna göre düzenleme yapıldığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu çerçevede A tipi aile her ay yardım alıyor ve oradaki aile nüfusuna göre, çocuk sayısına göre onun kredisini ona göre artırıp, azaltıyoruz. Aylık 1.000 lira değerinde yardım alan da var, 3 ayda bir bunu alan da var. Dolayısıyla elimizdeki imkanları bize başvurmuş ihtiyaç sahiplerine göre ayarlıyoruz. Geçen sene 17 milyon lira değerinde yardım dağıttık. Hedefimiz kamu desteği olmaksızın tamamen yardımlarla çevireceğimiz bir sosyal market, bunu yüzde 80 oranında başarmış durumdayız. Ama daha fazlasını hedefliyoruz."

Ahmet Misbah Demircan, Türkiye'de bu işi yapmak isteyen bir çok belediyeye örnek olduklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu
  • 28.03.2022 15:49

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'nde yapımı tamamlanan 50 ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!
  • 31.08.2015 17:29

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, GAP İnşaat Genel Müdürü Feyzulla ...

Sütlüce-Örnektepe'nin dönüşümü muhteşem olacak!
  • 08.04.2015 16:49

Sütlüce-Örnektepe'nin dönüşümü muhteşem olacak!

Sütlüce Bölgesi, Eyüp-Balat hattında yaşanan dönüşüm ile birlikte değerlendirild ...

BIG mensupları Yaşayan İstanbul Maketi'ni inceledi!
  • 10.03.2015 18:43

BIG mensupları Yaşayan İstanbul Maketi'ni inceledi!

Beyoğlu Belediyesi liderliğinde kurulan BIG, İTO'nun hazırlattığı 96 metrekareli ...

Galata Kulesi'ne Başkan Erdoğan ve annesinin fotoğrafları yansıdı
  • 10.05.2021 10:14

Galata Kulesi'ne Başkan Erdoğan ve annesinin fotoğrafları yansıdı

Beyoğlu Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan annesi Tenzile Erdoğan ve ...