maritbet girişmaritbet
Beykoz'daki tarihi evler için envanter çalışması hazırlanıyor

Beykoz'daki tarihi evler için envanter çalışması hazırlanıyor

Beykoz Belediyesi, kültür mirasına sahip çıkmak amacıyla ilçede bulunan tarihi binalarla ilgili çalışma başlattı.

Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mülk sahiplerine gönderilen tebligatlarla tüm yapılarda güvenlik önlemi alındığı belirtildi. 

İşlem yapılacak binaların tescil kaydının oluşturulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Tescil kaydı oluşturulan tarihi yapılar arasında can ve mal güvenliğini tehdit eden, fuhuş, uyuşturucu kullanımı gibi toplumun hoş görmediği olayların yaşandığı Merkez, Yalıköy ve Kanlıca mahallelerinde toplam 28 metruk yapıyla ilgili işlemlere başlandı. Plan Proje Müdürlüğü tarafından İmar Kanunu'nda belirtilen yasal sürede bu yapıların mülk sahiplerine gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için uyarı yazıları yollandı. Herhangi bir tedbir alınmayan taşınmazlarla ilgili gerekli kurul, kurumlardan görüş ve izinler alınarak İmar Kanunu'nun 39. maddesine istinaden bu yapıların güvenlik önlemleri, masrafları mülk sahibinden tahsil edilecek şekilde Beykoz Belediyesi tarafından alınmaya başlandı."

Beykoz Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü teknik ekiplerinin, korunması gerekli görülen ahşap, kagir yapıların tespiti için ilçede sokak sokak gezerek 300 eski yapı tespit ettiği, 240'ı için envanter çalışması hazırladığı bildirilen açıklamada, "Araştırmalar sonucunda 240 yapıdan 171'inin tescil kaydı olmadığı tespit edilerek bu taşınmazlarla ilgili Koruma Kurulu'na başvuru yapıldı. Başvuru sonucunda 115 yapı kurul tarafından korunmaya değer bulunarak tescil kaydı oluşturuldu ve Beykoz'un tarihi ve kültürel mirası kayıt altına alındı." ifadeleri kullanıldı. 

Yorum Yaz