maritbet girişmaritbet
Beykoz’da 2B’nin ilk tapularını İdris Güllüce verdi

Beykoz’da 2B’nin ilk tapularını İdris Güllüce verdi

Beykoz’da hükümet ve ilgili bakanlıkların verdiği destek, azim ve kararlılık yürütülen 2/B ve tapu çalışmaları neticesinde 25 bin hak sahibi, aileleriyle birlikte ise 120 bin kişi tapusuna kavuştu

Beykoz'da kuşaktan kuşağa miras kalan tapu ve mülkiyet sorununun çözümü ve 120 bin Beykozlu'nun tapusuna kavuşması dolayısıyla düzenlenen tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce vatandaşların mutluluğunu paylaştı. İlçe tarihinde dönüm noktası olan mülkiyet sorununun çözüme kavuşması dolayısıyla düzenlenen “Tapu Dağıtım ve Toplu Açılış Töreni”nde temsili olarak 115 kişiye 141 tapu dağıtıldı, tapu coşkusu yaşayan binlerce Beykozlu Rafet El Roman ve Yusuf Güney'in konseriyle eğlendi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen tapu dağıtım törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törene katılarak ilçe sakinlerinin tapu sevincini paylaşan Bakan İdris Güllüce muhalefetin hizmetleri engelleme girişimlerine değinerek: “Siyaset daha erdemli yapılmalı, tapu sahte demek, devletin parası sahte demek kadar anlamsız. Bizde Osmanlı'dan kalan 14 ülkenin tapuları bulunuyor. Bu nasıl muhalefetse Sırbistan'ın, Karadağ'ın, Bulgaristan'ın itibar etti belgeye bu muhalefet itibar etmiyor, anlayamıyorum? 2/B yasasını 2004'te iptal ettireceksin, 2007 iptal ettireceksin sonra da çıkıp spekülasyon yapacaksın Beykoz bunu yer mi?” diye sordu. 

Sözlerinin devamında “Bir proje yapanlar, birde engel olanlar var,  inanıyorum ki halkın tercihi hizmet edenlerden yana olacak” diyen Bakan Güllüce sözlerinin devamında “Başkan Yücel Çelikbilek'i ilçeye hizmetlerinden dolayı milyonlarca, milyarlarca kez kutluyorum. Bakanlık olarak çevre hedefimiz 2023'te sıfır atığa ulaşmak. Görüyorum ki Beykoz bunu şimdiden başarmış” şeklinde konuştu.  

İdris Güllüce
Başkan Çelikbilek: “120 bin insanımızı tapu sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” 

Tapu ve mülkiyet sorununun yıllardır istismar edildiğini söyleyen ve 2/B sürecini aktaran Başkan Yücel Çelikbilek: “Beykoz 15 Kasım 1995'te bir talihsizlik yaşadı, ilçe tüm köyleriyle birlikte doğal sit alanı ilan edildi, imar ve mülkiyet sorunlarına mahkum oldu. 1987'de İkinci bir darbeyi yaşadı, tapu tahsis belgeleri bazı anlayışın mensupları tarafından yine anayasa mahkemesine götürülerek iptal edildi.  Hükümetin çıkardığı 2/B yasasını 2004 ve 2007 olmak üzere iki defa anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. 2009'da göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ‘Beykozlu Beykoz'da kalacak' diye söz verdik ve bu sözü yerine getirdik.  Hükümetimizin çıkardığı yasayla halkımızın önü açıldı, mülkiyet sorunu çözüme kavuştu. 120 bin insanımızı tapu sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbime ne kadar hamd etsem azdır. İlçemize bu imkânı kazandıran başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce'ye,  ilgili bakan ve milletvekillerimize ilçemiz adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Başkan Çelikbilek: “Devletin verdiği tapu sahte olmaz” 

“2/B'yle ilgili dedikodulara karşı vatandaşları uyaran Başkan Çelikbilek: “Beykoz halkının gülmesini istemeyen, yatağında rahat uyumasını istemeyen, evinde huzurlu olması istemeyen bir kesim var. Bunlar arazide dolaşıp halkın aklını bulandırıyorlar, halkın refahını siyasi ihtiraslarına tercih ediyorlar. Şimdi de tapuların sahte olduğu yalanını yaymışlar. Halkı tapularınız daha sonra elinizden alınacak diye kandırıyorlar. Devletin verdiği belgenin sahtesi olmaz, biz bu çalışmayı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzle birlikte yürütüyoruz. Tapular Ankara'dan  kayıtlarımıza geçti. Şimdi de halkımıza satışını ve dağıtımına başlattık. Devlet vatandaşına yanlış yapmaz başta devletin başında bulunan Başbakanımız buna asla müsaade etmez. Kimsenin analarınızın ak sütü gibi helal olan tapularınız üzerinden spekülasyon yapmasına asla izin vermeyin.” şeklinde konuştu.  
Tapu sahipleri

Beykoz'un son 20 yılda mülkiyet sorunu dolayısıyla kaynaksız kaldığını ve bu nedenle ciddi yatırım yapamadığını söyleyen Başkan Yücel Çelikbilek 2/B'nin ilçe için bir imdat reçetesi olduğunu da söyledi.  

Başkan Çelikbilek sözlerinin devamında: “10 yıllık istikrar Beykoz'a çok farklı imkânlar ve çözümler gelmesini sağladı. Beykoz bu istikrarı yakalamasaydı bu güzel hizmetlere kavuşamazdı. Beykoz'da tapusunu almayan kimse kalmasın istiyoruz, insanlar oturdukları yerin sahibi olsun istiyoruz. 2/B çözülmeseydi imar çalışmalarını da sağlıklı yapamazdık. İmar planları için Beykoz'u karış karış dolaştık. Hamd olsun bugün 120 bin insanı tapu sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı ve mübarek olsun” dedi.  

Başkan Çelikbilek'in 5 yıllık hizmetlerini anlatmasının ardından Bakan Güllüce ve davetlilerle birlikte hizmetlerin toplu açılış kurdelesi kesildi ve vatandaşlara tapuları dağıtıldı. Tapu sevinci dakikalar süren havai fişek gösterisiyle kutlandı.  
Törende Başkan Çelikbilek Bakan Güllüce'ye imar ve tapu çalışmalarına verdiği destek  dolayısıyla Hilye-i Şerif ve Beykoz işi bir vazo takdim etti, Güllüce de Çelikbilek'e çevreye katkıları  için “Çevre Beratı” verdi. Beykozlular tapu dağıtımının ardında gece geç saatlere kadar Rafet El Roman ve Yusuf Güney'in konseriyle coşkusuyla eğlendi.    

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!
  • 26.01.2017 08:26

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda ...

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"
  • 01.05.2015 17:40

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda ...

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!
  • 18.04.2015 17:10

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 13:27

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konfe ...

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!
  • 11.10.2014 17:26

İdris Güllüce'den bomba açıklamalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler'deki kentsel dönüşüm programın ...