maritbet girişmaritbet
Beyaz Saray karanlığa teslim oldu!

Beyaz Saray karanlığa teslim oldu!

ABD'nin başkenti Washington DC’de yaşanan elektrik kesintisi başta Beyaz Saray olmak üzere, birçok devlet kurumunu etkiledi.

ABD'nin başkenti Washington'daki elektrik kesintisi Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı binasının da buldunuğu birçok kurumu etkiledi. Dışişleri Sözcüsü Harf kesintiye basın toplantısında yakalandı.

Elektrik kesintisi sonucu, Beyaz Saray, ABD Kongresi ve Dışişleri Bakanlığı binaları karanlığa gömüldü. 
Washington DC bölgesinde elektrik sağlayıcısı Pepco şirketi, bir santralda meydana gelen patlama sonucu elektrik kesintisi yaşandığını, konu ile araştırmanın sürdüğünü açıkladı.

Elektrik kesintisi nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı Binası'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, basın toplantısını cep telefonunun ışığıyla sürdürmek zorunda kaldı.

GENİŞ ÇAPLI KESİNTİLER

Başkentte, öğleden sonra beklenmedik geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanmış, kesintiler kenti birkaç saatliğine etkilemişti. Elektrik kesintileri ABD medyasında da geniş yankı buldu. 

Reuters, Washington Post ve CNN elektrik kesintilerinin başkentin büyük bölümünü vurduğunu belirtirken, AP birçok alanda kesintiler kısa süreli yaşanırken, bazı noktalarda binaların boşaltılmasına neden olduğunu yazdı. Televizyon programlarında da elektrik kesintileri ve nedenlerine dair haberlere ve tartışmalara yer verildi.

TERÖR KUŞKUSU

Kesintiler ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı gibi birçok federal kurumu da etkilemesine rağmen, jeneratörlerin kısa zaman sonra devreye girmesinin olası panikleri önlediği belirtildi.

BAZI BİNALAR BOŞALTILDI

Elektrik kesintisi, başkentte ilk olarak terör şüphesini akıllara getirdiğinden bazı binalar boşaltıldı. Soruna Maryland'daki bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu açıklanmıştı.

ALT YAPI SORUNU TARTIŞMA KONUSU

Başkentte hayat birkaç saat içinde normale dönse de kesintiler ülke genelindeki altyapılara dair sorunları tekrar gündeme taşıdı. 

Başkentte ve ABD genelinde zaman zaman görülen ve özellikle de fırtına döneminde artan elektrik kesintileri ile köprü ve yolların eski ve bakımsızlığı uzun süredir Obama yönetimi ile özellikle Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşmazlık konularından biri.

Obama yönetimi ülkenin altyapısının yenilenmesi ve bakıma ihtiyacı olduğunu belirtirken, Kongre'deki Cumhuriyetçi üyeler bütçe kesintileri nedeniyle bu alanlara yeterli bütçe sağlanmasının önüne geçiyor.

"OBAMA DA BEN DE HİSSETMEDİK"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, kesintilerin Beyaz Saray'ı kısa süreliğine ve en düşük düzeyde etkilediğini belirterek, "(Elektrik kesintisi olduğunda Başkan Obama ile) Toplantıdaydım. Odadan çıktığımda bana elektrik kesintisinin olduğu bildirildi. Dolayısıyla tam da kesintinin olduğu anda kendisi de ben de bir şey hissetmedik" dedi.

Ntv.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyaz Saray karanlığa teslim oldu!
  • 08.04.2015 11:52

Beyaz Saray karanlığa teslim oldu!

ABD'nin başkenti Washington DC’de yaşanan elektrik kesintisi başta Beyaz Saray o ...