maritbet girişmaritbet
Betonart 10’uncu yaşını mimar ve sektör temsilcileriyle kutladı

Betonart 10’uncu yaşını mimar ve sektör temsilcileriyle kutladı

Betonart 10’uncu yılında mimarlar ve sektör temsilcileri Deniz Müzesi’nde bir araya geldi

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından 2004'ten bu yana düzenli olarak yayımlanan ve Türkiye'nin en nitelikli mimarlık yayınlarından biri olan Betonart, 10'uncu yılında sektörün temsilcileri ile mimarları bir kez daha bir araya getirdi. İstanbul Deniz Müzesi'nde düzenlenen kutlamada, 6'ıncı Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin betonun alternatif kullanım olanaklarını araştırarak çevre duyarlılığını ve kalitesini artırmak amacıyla yayımladığı Betonart Dergisi, 10'uncu yaşını kutladı. İstanbul Deniz Müzesi'nde düzenlenen kutlamaya TÇMB yönetimi ile çimentoya estetik katan mimarlar katıldı. 

Yapı sektörü ile tasarım dünyasının buluşma noktası olan Betonart'ın 10. Yıl kutlamasında 6'ıncı Uluslararası Beton Tasarım Yarışması‘nda dereceye giren öğrencilere de plaketleri verildi. 

Dereceye giren mimarlık öğrencileri Dublin'e gidiyor

‘Elegance' temalı yarışmanın birincisi İTÜ'de Onur Karadeniz ve Atıl Aggündüz olurken ikinci İTÜ'den Tanju Coşkun oldu. Yarışmada üçüncülük ödülünü ise Gediz Üniversitesi'nden Engin Tayfun Bakış aldı. ODTÜ'den Zeynep Avsever, Almanya Bauhaus Üniversitesi'nden Meryem Kübra Ulusve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Rabia Ucay ise mansiyon ödüllerine layık görüldü. Dereceye giren 4 öğrenci, 17-23 Ağustos tarihleri arasında İrlanda'nın Dublin şehrinde düzenlenecek MasterClass programına TÇMB sponsorluğunda katılacak. Öğrenciler, MasterClass programında Almanya, Belçika, Hollanda ve İrlanda'nın dereceye giren mimarlık öğrencileri ile birlikte eğitim görecek.

Törende dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, sektörün sürdürülebilirliği açısından gençlere temas eden etkinliklerin önemini vurguladı. Betonart'ı 10 yıl önce çimento sektörünün sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu olarak konumladıklarını belirten Göçmen, “Zaman geçtikçe gördük ki mimarlarla birlikte olmamız kalite çıtasını yükseltti, sektör olarak olumlu algılanmamızı sağladı.Bir taraftan da üniversiteler ve mimarlık gruplarıyla bir arada, onların eğitimine katkı sağlamak bize de güç kazandırdı” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!
  • 23.01.2021 09:42

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gaziantep Gaziray Banliyö projesinde imzaları at ...

TÇMB yoluna Türk Çimento olarak devam edecek!
  • 19.12.2020 09:52

TÇMB yoluna Türk Çimento olarak devam edecek!

Çimento sektörünün birleştirici sivil toplum kuruluşu Türkiye Çimento Müstahsill ...

"Deprem Hazırlık Yol Haritası" için iş dünyası birleşti!
  • 02.12.2020 07:45

"Deprem Hazırlık Yol Haritası" için iş dünyası birleşti!

TÇMB'nin sivil inisiyatif çağrısı karşılık buldu. Lider iş dünyası örgütleri "De ...

Kemerlife XXIII
  • 27.11.2020 00:08

Kemerlife XXIII

...

5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümü planlanıyor
  • 18.11.2020 11:14

5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümü planlanıyor

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, "Kentsel dönüşüm eylem planına göre önüm ...