maritbet girişmaritbet
Beşiktaş'ın yeni stadında sona yaklaşıldı!

Beşiktaş'ın yeni stadında sona yaklaşıldı!

Yılan hikayesine dönen bir stad projesinde daha sona yaklaşılıyor

 

Beşiktaş Spor Kulübü'nün yeni stadı için geri sayım başladı. Kulübün Kiptaş ile yaptığı anlaşmanın, Anıtlar Kurulu'ndan da geçmesi ile birlikte yeni stad projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiği kaydediliyor. 
 
İmar Kanunu'na göre açık ve kapalı spor tesisleri inşa edilirken İBB'den görüş alınması gerekiyor. Tarafların üstü açılır ve kapanır statta anlaşmaya vardığı, Beşiktaş Spor Kulübü'nün Dolmabahçe'de inşa edeceği yeni stadının 42 bin kişi kapasiteli olacağı vurgulanıyor. 
 
İnşaatın başlamasından itibaren geçecek en geç 30 ay içinde bitirileceği yeni statta, Anıtlar Kurulu'nun tarihi dokuyu bozmama yönündeki uyarı ve dikkat çektiği noktalara harfien uyulacağı kaydediliyor. Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, mevcut stadın en kısa zamanda yıkılacağını ve yenisi için çok yakında kazmanın vurulacağını dile getirdi. Orman, bu arada yeni bir sponsor ile de anlaşma noktasında olduklarını da belirtiyor. Beşiktaş Futbol Takımı'nın inşaata başlanması süreci ile birlikte karşılaşmalarını Fenerbahçe Stadı'nda oynayacağı kaydediliyor. 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz