maritbet girişmaritbet
Beşiktaş, Shanghai'da ofis kurmayı planlıyor

Beşiktaş, Shanghai'da ofis kurmayı planlıyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ın Shanghai'da bir ofis açmayı planladığını açıkladı.

Türkiye'nin '3 büyüklerinden' ve Süper Lig'in bu seneki şampiyonu Beşiktaş, Çin piyasasına giriyor.

Dünya çapında 100 milyon taraftar hedefleyen takım, global marka olma yolunda ilk adımı Çin'de attı ve böylece Çin'e gelen ilk Türk futbol takımı oldu.

Beşiktaş'ın Çin'de uzun vadeli planları bulunuyor. Kulüp Başkanı Fikret Orman Çin'de yaptığı açıklamalarda, Shanghai'da kurmayı planladıkları ofisten, ileride bu ülkede açılabilecek futbol okullarına kadar birçok konuda bilgi verdi.

Çin'e gelen ilk Türk futbol takımı

Alman Schalke 04 takımıyla 19 Temmuz'da bir hazırlık maçı yapan Beşiktaş'ın Çin piyasasına dair uzun vadeli planları bulunuyor. Kulübün 7 Temmuz'da İstanbul'da düzenlediği şampiyonluk balosuna Çin'in Türkiye Büyükelçisi Yu Hongyan da katıldı. Büyükelçi'nin baloda bulunması Beşiktaş'ın bu ülke ile uzun vadeleri planları olduğunun ve kulüp ile Çin arasındaki dostluğun bir göstergesi.

Kulüp Başkanı Fikret Orman maç günü Çin'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, bu proje için yaklaşık 1 senedir çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi ve en az 5 sene daha planlanmış bir şekilde böyle bölgelere geleceklerini ifade etti.

Avrupa liglerinin maç saatlerini Uzak Doğu ve Amerika'daki izlenilebilirliğe göre ayarlayarak kulüp değerlerini arttırdığını ifade eden Orman, Türkiye liginin diğer televizyon kanallarında gösterilmemesinin bu konuda bir engel teşkil ettiğinin altını çizdi. Orman, siyah-beyazlı ekibin Çin'deki projeleri hakkında da 5 senelik bir taahhüt öne sürdü.

"Süper Kupa neden Çin'de yapılmasın"

İspanya'nın en büyük takımları arasında yapılan El Clasico'nun Miami'de oynandığına ve Türkiye'nin Süper Kupası'nın da Çin'de oynanabileceğine değinen Orman, bu konu hakkında şunları söyledi:

"2018 Türkiye-Çin yılı. Süper Kupa'yı bu sene Samsun'da oynuyoruz, bir dahakini keşke –inşallah biz şampiyon olarak bitireceğiz- Çin'de, Shanghai'da oynasak. Neden olmasın? El Clasico Miami'de oynanıyorsa (Süper Kupa) neden burada oynanmasın? Bu benim işim değil. Benim misyonlandığım bir mesele değil, bu (Türkiye) Futbol Federasyonu'nun konusu. Bunlar artık yapılması gerekli olan, hatta bugüne kadar atılması gerekli olan adımlardı."

Beşiktaş'ın gündemi: Shanghai'da bir ofis

Orman aynı gün CRI muhabirine yaptığı açıklamalarda ise, siyah-beyazlı kulübün Çin'le ilgili uzun vadeli planlarından bahsetti.

Fikret Orman, bu çerçevede Beşiktaş'ın Shanghai'da bir ofis açmasının gündemde olduğunu vurguladı. Global marka yönetimi açısından Malezya, Endonezya, Çin, Kazakistan ve Orta Doğu'ya yönelik daha fazla bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Orman, Çin'le futbol alanında ilişkileri geliştirmek ile ilgili olarak, "Burada futbol, Cumhurbaşkanı'ndan dolayı çok sevilen bir spor haline gelmeye başladı. Biz de burada kendi taraftarımızı oluşturmak istiyoruz. Onun için de daha fazla buralarda gelip maçlar yapmaya, daha fazla taraftar elde etmeye çalışacağız. Asıl amacımız bu açıkçası." ifadelerini kullandı.

Bu konuda atılacak adımlar arasında Shanghai kentinde bir ofis açılmasının da gündemde olduğunu belirten Orman, bu ofisin çalışmalarına kısa süre içinde başlanabileceğini ifade etti. Çin'de açılması planlanan ofis ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Orada bir çalışanımız olacak. Bu artık Shanghai üzerinden de –çünkü mesafe çok uzun, zaman farkı da var- onun üzerinden gideceğiz gibi gözüküyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Fikret Orman, Miami'den ev alıyor!
  • 28.05.2021 11:55

Fikret Orman, Miami'den ev alıyor!

Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanı Fikret Orman ile bir süredir beraber olduğu Tu ...

Fikret Orman sahilde yürüyüşte görüntülendi
  • 30.10.2020 09:41

Fikret Orman sahilde yürüyüşte görüntülendi

BJK eski başkanı Fikret Orman, önceki gün sevgilisi Tuğba Coşkun ile yürüyüşte g ...

Fikret Orman'ın AVM turu
  • 30.09.2020 11:58

Fikret Orman'ın AVM turu

Beşiktaş kulübü eski başkanlarından Fikret Orman, önceki gün İstinyePark'ta görü ...

"Kartal Yuvam Konut Sigortası" piyasaya sunuluyor
  • 03.12.2018 17:03

"Kartal Yuvam Konut Sigortası" piyasaya sunuluyor

Beşiktaş Kulübünün sigorta platformu Beşiktaş Sigortayeri, Gulf Sigorta ile Kart ...