maritbet girişmaritbet
Belediyeler zirvesine İstanbul damgası

Belediyeler zirvesine İstanbul damgası

700 kentin yerel yöneticilerinin bir araya geldiği Paris'teki Yerel Liderler İklim Zirvesi'ne İstanbul damga vurdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Yerel Liderler İklim Zirvesi'ne İstanbul damga vurdu. Zirveye başkanlık yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Devletler iklim değişikliği karşısında küresel ekolojik kıyamet tehdidine karşı yeni hedefler ortaya koyarken, şehirleri yönetenlere de önemli görevler düşüyor" dedi. Paris'te belediye binasında gerçekleşen toplantıda Dünya Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla oturumu yöneten Topbaş, SABAH'a önemli açıklamalar yaptı. İstanbul İklim Eylem Planı'nın hedefini "Ekolojik Restorasyon" olarak tanımlayan Topbaş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te belediye başkanı olmasıyla birlikte İstanbul'da çevre adına çok önemli adımlar atıldı. O tarihte başlayan büyük çevreci dönüşümü aynı kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu. 

700 BAŞKAN KATILDI 

Dünyanın birçok şehrinden belediye başkanı ve seçilmiş memur, 2050'de yüzde 100 yenilebilir enerji hedefine kendi şehirlerinde ulaşabilmek için bir araya geldi. 600 milyon kişiyi temsil eden yaklaşık 700 belediye başkanının iklim değişikliğiyle mücadele konusunu masaya yatırdığı zirvede, emisyonlarda yüzde 80 azalma gibi hedefler konuşuldu. Zirveye katılan başkanların temsil ettiği şehirler, dünya nüfusunun yarısına ev sahipliği yapıyor ve bu gaz salınımlarının 3 de 2'sine neden oluyor. 

EKOLOJİK RESTORASYON ZAMANI

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul, karbon salımını azaltmakta kapsamlı bir yol haritası belirlemek için veri analizi yapacak. Önce İstanbul İklim Eylem Planı'nı hazırlayacağız, ardından da gerekli adımları atarak 'Ekolojik Restorasyon'u gerçekleştireceğiz" dedi. Planlar arasında bisikletin özendirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme ve atık yakma tesisleri gibi projeler var.
(Sabah)

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Belediyeler zirvesine İstanbul damgası
  • 06.12.2015 09:07

Belediyeler zirvesine İstanbul damgası

700 kentin yerel yöneticilerinin bir araya geldiği Paris'teki Yerel Liderler İkl ...