maritbet girişmaritbet
Belçika'da 1 Euro'ya bile satılamayan müstakil ev!

Belçika'da 1 Euro'ya bile satılamayan müstakil ev!

Belçika'nın başkenti Brüksel yakınlarında bulunan bir müstakil ev, kimse istemediği için, 1 Euro'dan daha az bir fiyata bile alıcı bulamıyor.

Belçika'da dışarıdan bakıldığında, küçük, harap bir bina gibi gözüken, panjurları sürekli kapalı duran ve duvarları grafiti ile kaplı ev, "barındırdığı sır" nedeniyle hiçbir alıcının ilgisini çekmiyor.

Civarda oturanlar dahil hiçkimse, evin altındaki sığınaktan haberdar değil. Bu çok az insanın bildiği bir sır.

Belçika Kraliyet Sanat Mirası Enstitüsü'nden (KIK) Robrecht Janssen, Het Nieuwsblad gazetesine yaptığı açıklamada, "Zaten amaç da, evin altındaki sığınağın göze çarpmayacak şekilde gizli kalmasıydı" diyor.

Sığınak, Belçika sanat mirasını korumak için devlet tarafından görevlendirilen ve üst düzey bürokratlardan oluşan "Grup 21"in kararıyla 1950'lerin başında inşa edildi.

Amaç, olası bir nükleer saldırı sırasında Belçika Krallığı ile kiliselere ait sanat eserlerinin bu sığınaklarda korunmasıydı.

Sanat eserlerini korumak amacıyla 5 ayrı yerde gizlice yaptırılan sığınakların en büyüğü, Braine - l'Alleud'dakiydi.

Ancak o yıllarda bu sığınağa hiç ihtiyaç duyulmadı. "Grup 21" adlı gizli örgütlenme, 1960' başlarında dağıldı.

Braine - l'Alleud'daki sığınak, Belçika'nın Fransızca konuşulan Valon bölgesine ait sanat eserlerinin depolanması için kullanıldı.

Nem, küf, zehirli mantarlar

Ancak, nükleer bombaya dayanıklı duvarlar, nem konusunda aynı dayanıklılığı gösteremedi. Küf nedeniyle zehirli bir mantar üredi ve çok sayıda sanat eseri zarar gördü.

  • Etiketler:

Yorum Yaz