maritbet girişmaritbet
Bayrampaşa'daki kentsel dönüşüm ekim ayında başlıyor

Bayrampaşa'daki kentsel dönüşüm ekim ayında başlıyor

Bayrampaşa'daki İsmetpaşa Mahallesi'nde 195 bin 350 metrekare yüz ölçümüne sahip arazide hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi başlıyor.

Bayrampaşa'da yıkımı 2009'da gerçekleştirilen eski cezaevi alanında hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma, ekim ayı başında vurulacak.

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olan ve Atatürk Havalimanı'na 15 kilometre uzaklıkta konumlanan 195 bin 350 metrekare yüz ölçümüne sahip arazide yaklaşık 600 bin metrekarelik inşaat yapılacak.

Proje maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olan alana 2 bin 300 konut, devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı ve dükkanlar inşa edilecek.

Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfus yaşayacak.

"Boşaltılan adaları da yıkacağız"

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin KİPTAŞ tarafından yapılacağını söyledi.

Ekim ayı başında proje için ilk kazmayı vuracaklarını aktaran Aydıner, şantiyeler kurulduktan sonra kazık ve hafriyat çalışmalarının başlayacağını ardından da temelin atılacağını anlattı.

bayrampaşa cezaevi projesi

Aydıner, 2019 seçimlerine kadar projenin tamamına yakınını hastane alanı hariç bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Çünkü yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. Şu anda TEİAŞ alanının taşınacağı yerde çalışmalar başlamış bulunmakta. Buradaki çalışmalar tamamlandığında TEİAŞ buraya taşınacak ve mevcut alana da hastane yapılacak. Bunun tamamlanması da 3-4 yıllık bir süreç alacak.” dedi.

Projede kültür merkezleri ve yaklaşık 2 bin 300 konutun bulunacağını hatırlatan Aydıner, şöyle devam etti:

"Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Bir mahallemizin bir kısmı, inşaatlar tamamlandıktan sonra buraya taşınacak. İkinci aşamada da boşaltılan bölge yıkılarak bu döngüyü devam ettirme düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımız mevcut dairelerinin durumuna göre belli oranda kesinti yapılarak yeni projeden hak sahibi olacaklar."

Bu alanda aynı zamanda iki okul, bir metro istasyonu, sosyal donatı alanları, 20-25 metre genişlikte iki katlı bulvarın yer alacağını vurgulayan Aydıner, alanın altında yaklaşık 4 bin araçlık otoparkın da bulunacağını söyledi.

Yeni bir yaşam alanı

Bayrampaşa'yı yeni bir yaşam alanına kavuşturmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getiren Aydıner, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız olaya şöyle bakıyor; 'bir göreyim' diyor. Buna rağmen bölgedeki vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 70'i ile bilgilendirme amaçlı görüşmeler yapılmıştır. İnşaat başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın tamamıyla görüşülerek gerekli protokoller yapılacaktır. Vatandaşlarımızın yeni yaşam alanlarında oturacakları anı dört gözle bekledikleri ve bir an önce inşaatın başlamasını istedikleri kanaati bende hasıl oluyor. O nedenle inşaat bir an önce başlayacak ve mahallenin dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız.

Aydıner, projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu yineleyerek, TEM'in üstünün bu proje kapsamında kapatılması ve Bayrampaşa'ya meydan kazandırılması için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz