maritbet girişmaritbet
Bayrampaşa Belediye binası enerji tasarrufu için kazak giydi!

Bayrampaşa Belediye binası enerji tasarrufu için kazak giydi!

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en büyük kazağı, Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği görkemli bir programla tanıtıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde yapılan programın onur konuğu Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oldu.

 

Enerji tasarrufuna dikkat çekmek için Bayrampaşa Belediyesi'nin ve trikocuların başlattığı “Kazak giyelim, enerjide yüzde 20 tasarruf edelim" kampanyası kapsamında, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD) tarafından dünyanın en büyük kazağı üretildi.  Bayrampaşa Belediyesi Semih Erden Spor Salonu'nda, Guinness'in İngiltere hakemi Kirsty Bennett tarafından 9 Şubat Dünya Kazak Giyme Günü'nde, ölçümü yapılan kazak ‘dünyanın en büyük kazağı' unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.
 
DEV KAZAK BELEDİYE BİNASINA ASILDI
 
BATİAD'ın ürettiği ve Guinness hakeminin onayladığı, dünyanın en büyük kazağının tanıtım programı Bayrampaşa Belediyesi hizmet binası önündeki Atatürk Parkı'nda yapıldı.
 
Programda, konuklara ilk olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran kazağın üretim serüveninin anlatıldığı bir video izletildi.
 
Vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği programın sunuculuğunu, Korhan Abay ile Deniz Akkaya birlikte yaptılar. Şenay Akay, Şebnem Schaefer ve Ece Gürsel gibi ünlü isimlerin de podyuma çıktığı defilenin finalinde, trikodan yapılmış gelinlik ve damatlık modelleri de tanıtıldı.
 
Programdan önce Bayrampaşa Belediyesi hizmet binasına asılan, 30 işçinin 45 gün çalışarak ürettiği, 18 metre boyunda ve 45 metre enindeki dev kazak renkli görüntüler oluşturdu.
 
BAKAN BAĞIŞ: BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR
 
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren kazağın tanıtım programında konuşan Bakan Bağış, “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.” diyerek insan için enerjinin ve doğanın önemine dikkat çekti.
 
Konuşmasında, enerji tasarrufuna vurgu yapan Egemen Bağış, “Enerji tasarrufuna dikkat çekmek için proje geliştiren Bayrampaşa Belediyesi'ni ve BATİAD'ı kutluyorum” dedi.
 
Bayrampaşa'nın dokuduğu kazakla dünya rekoru kırdığını hatırlatan Bağış, “AK Parti de 11 yıldır Türkiye'nin her karışını ilmik ilmik dokuyarak proje üstüne proje geliştiriyor. Türkiye'nin ve Bayrampaşa'nın projeleri göğsümüzü kabartıyor. Resmi temaslara bulunmak üzere, buradan Paris'e gideceğim. Rekor kıran bir ilçeden Paris'e gitmek benim için ayrı bir gurur” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN AYDINER: BAYRAMPAŞA'YI TEKSTİL KENTİ YAPACAĞIZ
 
Kazak tanıtım programında konuşan Başkan Atila Aydıner, ise enerji tasarrufuna ve Bayrampaşa'nın başarısına dikkat çekmek için “Kazak giyelim, enerjide yüzde 20 tasarruf edelim" isimli projeyi başından beri desteklediklerini söyledi.
 
Bayrampaşa'yı tekstil kenti yapacaklarını ifade eden Atila Aydıner, “Bayrampaşa'da üretilen kazaklar Avrupa'da üretilen kazaklardan çok daha kaliteli ve çok daha ekonomik. İlçemizi Osmanbey ve Laleli gibi tekstilin merkezi haline getireceğiz. Ürettiğimiz kazakla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardığımız için çok mutluyuz. Bu başarının arkasında siyasi irade, iş adamlarımız, işçilerimiz ve halkımız var. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bayrampaşa'da üretilen dünyanın en büyük kazağının tanıtım programına katılarak bizleri onurlandıran Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakerecimiz Sayın Egemen Bağış'a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
 
“Küçük tasarruflarla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayabiliriz” diyen Aydıner, “Evlerimizde kazak giyerek ve kombilerimizin ısı derecesini düşürerek, bizler de enerji tasarrufu yapabiliriz. Böylece hem ülkemiz kazanır, hem de biz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Başkan Aydıner, Bakan Bağış'a üzerinde Egemen Bağış'ın resminin yer aldığı bir kazak ve çinili ibrik hediye etti. Bağış ve Aydıner daha sonra dev kazağın küçüğünü giyerek enerji tasarrufuna uygulamalı olarak destek verdiler.
 
ISINMAYA  6 MİLYAR DOLAR
 
Türkiye'nin 20 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının 6 milyar doları ısınmada kullanılıyor. Kazak giyilerek sağlanacak 2 derecelik ısı ile doğalgazdan 1.2, tüm yakıtlardan ise toplamda 2 milyar dolarlık tasarruf etmek mümkün.
 
www.bayrampasa.bel.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı
  • 22.03.2023 16:17

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı

İngiltere’de konut fiyatlarının ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, ...

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir
  • 07.10.2022 10:49

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir

İngiltere'de bu kış Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamaması ve gaz ithalatının ...

İngiltere'de konut kredisi kullanımında düşüş sürüyor!
  • 30.03.2022 09:17

İngiltere'de konut kredisi kullanımında düşüş sürüyor!

İngiltere’de, şubat ayında toplam bireysel tüketici borçlanmasının 1,9 milyar st ...

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!
  • 11.06.2015 10:48

İşte Avrupa'nın en büyük altyapı projesi!

İngiltere’nin başkenti Londra'nın taşımacılık sistemini rahatlatmak için hayata ...