maritbet girişmaritbet
Bayramda kesintisiz elektrik!

Bayramda kesintisiz elektrik!

BEDAŞ, elektrik kesintisi yaşanmaması için 11- 15 Eylül tarihleri arasında tüm planlı bakım ve onarım çalışmalarını iptal etme kararı aldı.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) tüketicilerine kesintisiz ve kaliteli enerji akışını sağlamak için Kurban Bayramı öncesinde bakım çalışmalarına hız verdi. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Avrupa Yakasında 4,7 milyon aboneye hizmet veren BEDAŞ, olası arızaların önüne geçmek adına enerji akışı olmayan direklerde bulunan izolatörlerde bakım çalışmalarına hız verdi.

Kurban Bayramı tatili boyunca planlı bakım ve onarım çalışmalarını askıya almaya hazırlanan BEDAŞ, yol kenarı ve inşaat alanı gibi tozlanmanın yoğun olduğu, deniz kenarında tuz artıklarının oluştuğu bölgelerde bulunan izolatörler bakım ve onarım çalışmalarına yoğunlaştı.

İlk etapta 21-22 Ağustos tarihlerinde Rumeli Feneri Köyünde, 25 Ağustos'ta da Kısırkaya Köyündeki hatlar üzerinde bulunan izolatörler su ve özel kimyasallarla temizlendi. İşlemler Gümüşdere Plajı yolundaki hatta devam ederken, söz konusu temizlik çalışmaları sonrasında bu bölgelerde arızaların sonlandığı görüldü.

Yüzde 77 oranla Türkiye'nin en yüksek yer altı hattına sahip dağıtım şirketi olan BEDAŞ'ın 35 bin 300 kilometrelik yer altı hattı, oluşabilecek arızaları önceden tespit eden ileri teknoloji cihazlar (VLF, PD) ile test ediliyor. Yer altı ve yer üstü hatların yüzde 76'sının taraması tamamlandı.

Önleyici bakım çalışmaları kapsamında 13 bin 319 trafo merkezinde de termal kamera ve kısmi deşarj cihazları ile rutin taramalar yapılıyor. Tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 65'inde bakım çalışmaları tamamlandı. Yapılan bakım çalışmaları ile 2016 yılı başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandı.

Bayramda planlı kesinti olmayacak

Kurban Bayramı öncesinde arızaları en aza indirmek için yoğun bir çalışma başlatan BEDAŞ, elektrik kesintisi yaşanmaması için 11-15 Eylül tarihleri arasında yatırım kapsamında gerçekleştirilen tüm planlı bakım ve onarım çalışmalarını da iptal etme kararı aldı.

Bayram süresince olası bir arızaya karşı bin 242 saha personeli ve 164 araç, İstanbul Avrupa Yakasının 22 ayrı bölgesinde 7/24 çalışarak şebeke hizmetlerini sürdürecek. Alo 186 Çağrı Merkezi ve sektörde bir ilk olan BEDAŞ Destek Twitter hesabı ile de taleplere, 7 gün 24 saat yanıt verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, havai hatların yoğun olduğu bölgelerde dış etkenler sebebiyle arıza risk oranının daha yüksek olduğunu, bu nedenle de havai hatlarda önleyici bakım çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Olası arızaları önlemek adına ekiplerimiz aralıksız görev yapıyor. Bakım ve onarım çalışmalarımızın yanı sıra tüketicilerimize kesintisiz dağıtım hizmeti vermek için planlı bakım çalışmalarımız ve yatırımlarımız da sürüyor. Yatırım çalışmaları ile ekonomik ömrünü tamamlamış ve kapasite artışı gerektiren tesislerde iyileştirme çalışmaları yaptık. İyileştirme çalışmalarının yanı sıra arızaların en hızlı şekilde tespit edilebilmesi için en son teknolojilere (SCADA, ERP, OMS, DMS) de yatırımlarımızı yapıyoruz. BEDAŞ'ın 2016 yatırım bütçesi de 341 milyon TL olarak belirlendi. Bunun yüzde 69'unu, yani 235 milyon TL'lik kısmını, şebeke yatırımı oluşturuyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BEDAŞ'ın yaptığı hazırlıklarla İstanbul Avrupa Yakası kışa hazır!
  • 30.12.2022 14:40

BEDAŞ'ın yaptığı hazırlıklarla İstanbul Avrupa Yakası kışa hazır!

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) kış hazırlıkları kapsamında, bakım, onarım ...

Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi bayramda yüzde 6,3 geriledi
  • 26.07.2022 11:55

Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi bayramda yüzde 6,3 geriledi

BEDAŞ’ın verilerine göre Kurban Bayramı tatilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda ele ...

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak
  • 10.07.2022 09:43

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak

Uzun bayram tatilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda enerji talebinde düşüş öngörüls ...

BEDAŞ'tan vatandaşlara uyarı!
  • 28.06.2022 16:52

BEDAŞ'tan vatandaşlara uyarı!

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5.3 milyondan fazla aboneye kaliteli ve kesintisiz hi ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...

BEDAŞ'tan Ramazan ayına özel düzenleme!
  • 31.03.2022 16:41

BEDAŞ'tan Ramazan ayına özel düzenleme!

BEDAŞ, Ramazan ayı boyunca tüketicilerin enerjide sıkıntı yaşamaması için yatırı ...