maritbet girişmaritbet
Başkan Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıklıyor

Başkan Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıklıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde hükümetin 100 Günlük Eylem Planı'nı çıklıyor. Açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamladı. Bu dönüşüm tamamen demokratik bir sistem içinde gerçekleşmiştir. Meclis'te ettiğimiz yeminde sistemin fiilen işlemeye başladığı günden bu yana yoğun bir mesai içerisindeyiz. 

Milletimize verdiğimiz sözleri hayata geçirecek plan ve projeleri açıklıyoruz. Devlet hizmetlerinde en küçük aksamaya imkan vermeyecek şekilde yürütüyoruz. İlk iş olarak Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarımızın atamalarını yaptık. Anayasa değişikliğine uygun şekilde ilga edilmesi gereken kanunları yürürlükten kaldırdık. Bakan yardımcılarımızın önemli bir bölümünü atadık. Ofislerin işler hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.  Bugün de 100 günlük icraat programımızı sizlerle paylaşıyoruz. 

Orta Vadeli Programı Ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. İlk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerindedir. Biz bunlardan daha önemli ve öncelikli gördüğümüz 400'üne programda yer verdik. Burada bazı başlıkları ifade etmekle yetineceğiz. 100 günde ve 46 milyar liralık bütçe ile hayata geçirilecek proje yeni dönemin ateşleyici gücü olacak. İlave kaynak ihtiyacı doğmamasına ve mevcut bütçe ile yürütülmesine dikkat ettik.

"HEM ALTERNATİF OLUŞTURUYORUZ HEM BUTİK ŞEHİR KURUYORUZ"

Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Çevre düzeni planlarını ve imar planları onaya sunuyoruz. Bu proje finansmanı itibariyle 22 milyon metrekare arazinin TOKİ'ye devriyle tamamlanıyor. Bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyız. Çok önemli bir stratejik durum da boğazda yaşadıklarımızdır. Bir keresinde Selimiye'nin önünde bir Romen tankeri yandı. Bu 7 ayı aşkın bir süre devam etti. Kandilli civarında geçen günlerde bir kuru yük gemisi yalıya bindirdi. Bu sabah bir tanker arıza yaptı. Saatlerce boğaz tıkandı. Bizim bunun alternatifini üretmemiz gerekiyordu. Hem alternatifi üretiyoruz hem de iki tane butik şehir kuruyoruz. Bunlar bizim rezerv alanlarımızı oluşturacak. Dikey mimarinin egemen olduğu değil yatay mimarinin egemen olduğu bir şehircilik anlayış olacak. İstanbul, Kanal İstanbul projesine hasret." 

400 PROJENİN 48'İ SAVUNMA SANAYİİNE YÖNELİK

Yeni yönetim mimarimizi oluştururken tüm ilgili kurumları bakanlıklarda topladık. Tüm kurumları ilgili bakanlıklar bünyesinde toplamaya özen gösterdik. Savunma sanayii projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programda yer alan 400 projenin 48'i savunma sanayiine aittir. Yaşadığımız hadiseler bize savunma sanayiinin önemini göstermiştir. Güçlü ordu demek sayısal olarak yeterli hem de donanıma sahip ordu demektir. Türkiye'nin her alanda tehdide, baskıya maruz kaldığı bir dönemde, göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma kıymetlidir. Savunma sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz. 

YARGIDA HEDEF SÜRE UYGULAMASI

Adalet Bakanlığımız ülkede adaletin tesisinde adeta devrim yapmış bir bakanlığımızdır. Yaptığımız reformlara rağmen FETÖ'nün açtığı tahribatı giderme konusunda önemli mesafe kaydettik. Mensuplarını büyük ölçüde temizledik. Yapacağımız daha çok şey var, virüslerin temizlenmesi gerekiyor. Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz. 

Yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerinin yükünü hafifletiyoruz. Konya ve Sakarya bölge adalet mahkemelerini hayata geçiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçları konusunda, toplumun beklentilerine cevap verecek cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz ve sağlayacağız. Asla bundan taviz yok.

İKİNCİ İKRAMİYE BAYRAM ÖNCESİ

Dünyanın en gelişmiş sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Sosyal güvenlik şemsiyesi duşında vatandaşımız yok. 100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.

KADIN VE GENÇLERE İSTİHDAM

Er ve erbaşların ailelerinin de sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesini sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin sosyal çalışma programlarından yararlanmaları doğrultusunda ilk uygulamaya başlıyoruz. İstihdamın sağlanması için kadınlara ve gençlere sunulan imkanları genişletiyoruz. 

TOKİ vasıtasıyla 81 vilayette inşa ettiğimiz konutlarla barınma sorunu çözümüne öncülük ettik. Binalarımız gayet güzel fiyatlar uygun. Bundan sonraki süreçte bunlar çok daha farklı şekilde inşa edilecek. Kentsel dönüşüm projelerimiz hızla devam ediyor. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...