maritbet girişmaritbet
Başıbüyük Hastanesi güçlendiriliyor!

Başıbüyük Hastanesi güçlendiriliyor!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi’ni “sismik izolatör tekniği” ile güçlendirecek.

Sismik izolatör tekniği ile güçlendirilecek olan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, deprem anında dahi hizmete kesintisiz devam edebilecek hale getiriliyor. Önemli bir konumda bulunan hastane, “sismik izolatör tekniği” ile güçlendirilerek, deprem mühendisliği alanında da tarihe geçmeye hazırlanıyor. 

Sismik İzolatör Tekniği ile güçlendirilen en büyük hastane olacak 

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İSMEP kapsamında, uygulanacak olan yöntemle, izolatörler yapıdaki uygun görülen kata, kolonların ve betonarme perdelerin altlarına yerleştirilerek, yapının zemin ile olan direkt etkileşimi kesiliyor. Yatay kuvvetlerin etkisiyle hareket edebilen bu izolatörler, deprem anında çok yumuşak ama büyük salınımlar yaparak deprem enerjisini sönümlüyor ve böylece depremin yıkıcı etkisi üstteki yapının taşıyıcı sistem elemanlarını etkilemiyor. Bu durumda sismik izolatör tekniği uygulanmış bir yapı, olası bir depremden çok daha az etkileniyor ve depremden hemen sonra da hizmet etmeye devam edebiliyor. Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, bu özelliğiyle “sismik izolatör tekniği” ile güçlendirilen dünyanın en büyük hastanesi olacak. 

Modern ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde projelendirilen hastanenin, başta acil servis ve ameliyathaneleri olmak üzere; bodrum, zemin ve birinci normal kat eski projelere bağlı kalmaksızın yeniden tasarlandı. 720 yataklı hastanenin güçlendirme çalışmalarının, renovasyon ve ikmal işlerinin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Tam teşekküllü olarak hizmet verecek 

Halen Pendik Devlet Hastanesi binasında hizmet veren hastanenin Başıbüyük mevkiindeki binası tamamlandığında, tam teşekküllü olarak günde yaklaşık 10 bin kişiye hizmet verecek.  Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi kolay ulaşım yollarıyla da dikkat çekiyor. E-5 Devlet Karayolu'na 500 metre gibi kısa mesafede, araç trafiği bakımından kolay ulaşılabilir bir bölgede yer alan hastane, olası büyük İstanbul depreminde de hayati fonksiyona sahip olacak. 

113 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, toplam 16 adet blok ve iki katlı bir kapalı garajdan oluşuyor. 600 adet olan hasta yatağı sayısı, servislerde bulunan yataklar ile toplam 720'yi buluyor. Hastanede ayrıca 29 ameliyathane, 15 adet röntgen, 3 adet anjiyo salonu yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'İstanbul'da 2 bin 285 deprem toplanma alanı var'
  • 02.03.2018 10:28

'İstanbul'da 2 bin 285 deprem toplanma alanı var'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şahin, Deprem Haftası dolayısıyla İSMEP kapsamında ...

İSMEP ile bin 218 kamu binası depreme hazır hale getirildi
  • 16.08.2016 15:34

İSMEP ile bin 218 kamu binası depreme hazır hale getirildi

"İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) ile 1 ...

Kamu binaları depreme karşı güçlendiriliyor
  • 11.04.2016 11:33

Kamu binaları depreme karşı güçlendiriliyor

İSMEP kapsamında İstanbul'da toplamda 1268 yapı güçlendirildi veya yeniden inşa ...

Başıbüyük Hastanesi güçlendiriliyor!
  • 11.05.2015 09:30

Başıbüyük Hastanesi güçlendiriliyor!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Marmara Üniversites ...

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'e giren projeler belli oldu
  • 08.04.2015 22:01

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'e giren projeler belli oldu

İPKB’nin okulları Arkitera Mimarlık Merkezi'nin 2014 Türkiye Mimarlık Yıllığı’nd ...

Dünya Bankası, İSMEP Projesi'ne ödül verdi
  • 12.02.2015 09:41

Dünya Bankası, İSMEP Projesi'ne ödül verdi

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Indrawati, İstanbul Valisi Vasip Şahin’i ziyaret ...