maritbet girişmaritbet
Başbakan Yıldırım'dan Çankaya Köşkü'nde açıklama

Başbakan Yıldırım'dan Çankaya Köşkü'nde açıklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimi, yurdun dört bir yanında halkın sokağa dökülmesiyle son buldu.

Türkiye darbe girişimine karşı ayağa kalktı. İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya, Ankara'da vatandaşlar tepki gösterdi. Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Genelkurmay Başkanlığı önüne yürüdü.

İstanbul Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı. 

Grup daha sonra dua etti. 

Öte yandan darbe girişimine tepki amacıyla İstiklal Caddesi'ndeki bazı binalara Türk bayrakları asıldı. 

 

binali yıldırım

Başbakan Yıldırım, bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Çankaya Köşkü'ne geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile kameraların karşısına geçen Yıldırım, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

15 Temmuz Cuma gecesinin "Türk demokrasisi için kara bir leke" olduğunu belirten Yıldırım, "Akşam darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan, sabah da normal hayatına dönen asil milletin adı Türk milletidir. Milletimin bütün fertlerinin, bayraklarıyla meydanlara koşan bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum." ifadesini kullandı.

Milletin, ayyıldızlı bayraklarını dalgalandırarak terör çetesine verilecek en güzel cevabı verdiğine dikkati çeken Yıldırım, "15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum." dedi.  

Kahramanlık örneği gösteren güvenlik güçlerinin alnından öptüğünü dile getiren Yıldırım, "Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah'a şükür defettik. Sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil silahlı kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını milletini seven, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 

Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşlarına, vatandaşlara ve siyasi partileri destekleyenlere teşekkürlerini ileten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Özellikle kahramanca çarpışarak, hayatlarını ortaya koyarak bu belayı defeden özel kuvvetlerimizi, polisimizi, tüm emniyet personelimizi kutluyorum. Milletimiz adına minnet, şükran duygularımı sunuyorum. Bu yaşadığımız olay bir şeyi ortaya koymuştur. Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasinin ve milli iradenin ne kadar ülkemizin bağımsızlığı için önemli olduğunu bir kez daha bütün dünya gördü. Hele hele köprüyü kesen, yolları kesen, binalara girmeye çalışan tankların elinde bayraklara önüne yatan, o tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımızı, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu büyük millet asla ve asla unutmayacak. Bu zor günümüzde bizi arayarak dayanışma isteklerini ortaya koyan dost ülkelere de teşekkür ediyorum." 

- "Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret, Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez."

- "Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz, toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur."

- "Olayın başından beri Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle bütün hükümetimizin üyeleri ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla bir olarak, beraber olarak kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik. Belki dünya tarihinde, emsali bu kadar orantısız güce karşılık emsali görülmeyecek büyük bir başarıyı, bu milletime yaşatan Rabbime hamdediyorum."

- "Basın kuruluşlarımız, yazılı, görsel, sosyal medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Başından beri çetelerden yana değil ülkeden, milletten yana net bir tutum almışlar ve halkımızın anında, en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Ayrıca başta siyasi parti liderleri olmak üzere bütün siyasi parti taraftarları da, sivil toplum kuruluşları da görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara akmış ve ay yıldızlı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmıştır."

- "İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda, bir yandan vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken, bir yandan da ülkemizi ve milletimizi dünya ülkeleri arasında itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı gereken her türlü işlem gecikmeden, misliyle yapılacaktır. Milletimin de bunu bilmesinde fayda vardır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!
  • 11.10.2016 14:57

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılamaların yapıl ...

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!
  • 18.07.2016 10:06

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!

FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde hedef alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü yerle ...

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün son hali!
  • 18.07.2016 17:45

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün son hali!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeciler tarafından 15 Temmuz Cuma gece ...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sektör tek yürek!
  • 14.07.2018 16:39

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sektör tek yürek!

Gayrimenkul sektörünün patronları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne öz ...

FETÖ davaları için 5 yeni duruşma salonu inşa ediliyor
  • 16.09.2017 16:33

FETÖ davaları için 5 yeni duruşma salonu inşa ediliyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve darbe girişimi davaları sanıklarının yargılama ...

Niğde'de Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi törenle açıldı
  • 23.07.2017 10:09

Niğde'de Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi törenle açıldı

Darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in meml ...