maritbet girişmaritbet
Başbakan Yıldırım: Türkiye, eski Türkiye değil

Başbakan Yıldırım: Türkiye, eski Türkiye değil

Başbakan Binali Yıldırım, Kurtköy'de Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kurtköy'de Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Açılışın ardından Başbakan Yıldırım ile Güler Sabancı merkezde inceleme yaptı.

26 AĞUSTOS BÜYÜK GÜN

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, yeni projelerle ilgili de bilgi verdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 26 Ağustos'un büyük gün olduğunu belirten Yıldırım, "Hem büyük zafer hem de büyük bir eserin Türkiye'ye kazandırılmış olmasının mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 217 kilometre otoyol. Dört gidiş, dört geliş. 27 Ağustos'tan itibaren 2. Köprü'de kamyon göremeyeceksiniz. Tren yolu da var. O daha sonra devreye girecek. Şimdiden köprüyü yaparken yerini yaptık. O da yapılınca trenle Ankara'dan köprüden geçip Edirne, Avrupa, istersen Azerbaycan ve Çin'e kadar git. Sana kalmış. Eğer vaktin varsa" diye konuştu.

Yıldırım, "Birinci köprüyü İngilizler yaptı, biz taşeronluk yaptık. İkinciyi Japonlar yaptı, biz taşeronluk yaptık. 3. Köprü'yü Türkler yapıyor, Koreliler taşeron. Osman Gazi'yi Türkler yaptı, Japonlar taşeron. Bu, Türkiye'nin değişimini gösteriyor. Türkiye 'Artık ben de varım' diyor. 'Arkadan gitmek yok, yan yana gideceğiz diyor. Bu da özgüvenle olur" dedi.

ZAMAN KISA, İŞİMİZ ÇOK

Zamanlarının kısa, işlerinin çok olduğunu vurgulayan Yıldırım, iş dünyasına da şu mesajları verdi: "Konuşacak çok şey var. Zamanımız kısa, işimiz çok. Siz üretmeye devam edin. Siz Türkiye için iş-aş sağlamaya devam edin. Her zaman yanınızdayız. Turkuaz halıları önünüze aça aça yolumuza devam edeceğiz. Yolları, köprüleri, yeni tren yollarını bunun için yapıyoruz. Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, Türkiye'yi geleceğe hazırlamak için." Ar-Ge harcamalarıyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, 2002 sonunda bu alana ayrılan payın milli gelirin yüzde yarımı olduğunu, şimdi yüzde birin üzerine çıkıldığını söyledi.

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle Aralık 2014'te temeli atılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'ne 100 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 15 Temmuz akşamında Türkiye'nin büyük bir demokrasi sınavından geçtiğini söyledi. Sabancı'nın Türkiye'ye hep güvendiğini söyleyen Güler Sabancı, "Ülkemizin global arenada ileri teknolojiyle fark sağlaması ve devler liginin bir oyuncusu olması hedefiyle yeni bir yola çıkıyoruz" diye konuştu.

TEKNOLOJİYE YATIRIM

Başbakan Binali Yıldırım, üniversite-sanayi işbirliğiyle açılan tesisin hayırlı olması temennisinde bulunarak, burada yapılacak her türlü çalışma ve yeniliğin Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için katkı olacağını söyledi. Yıldırım, teknolojiye daha fazla yatırım yapacaklarını dile getirerek, hükümet olarak destek vereceklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...