maritbet girişmaritbet
Başbakan, ilk sürücüsüz metronun açılışına katıldı

Başbakan, ilk sürücüsüz metronun açılışına katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuşarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Yıldırım "Bu hattın gecikmesinin nedeni İstanbul'un tarihi hazinelerinide gün ışığına çıkardık. Arkeolojik kazılar vs. En son teknolojiyle sürücüsüz olan bu hattın testlerinin yapılmasıda zaman aldı. Bugünlere geldik. Geç olsun güç olmasın. Hizmet yerini buldu" açıklamalarında bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları:

- Asya'dan Avrupa'ya Marmaray'la 4 dakika. Marmaray'da 235 milyon yolculuk oldu. Marmaray yetmez yanına bir tane de arabalar için tünel yapalım dedik. Avrasya Tüneli'nide Harem'den Yenikapı'ya denizin derinliğinden geçirilerek böylece dünyada en derinden geçen tünelide İstanbul'a kazandırmış olduk.

- 2018 yılının sonunda dünyanın en büyük havalimanınıda İstanbul'da açıyoruz. İstanbul'a herşey yakışır. Bu metro birçok özelliğe sahip. 10,5 km'lik bu metro 9 durakta hizmet verecek, kaptanı yok, sürücüsü yok. Kendi kendine gidiyor.

- Uzunluğu 20 km'yi bulan hattın geri kısmıda önümüzdeki seneler bitmiş olacak. Maliyeti 3,5 milyar lira. Sancaktepe'den Üsküdar'a sadece 27 dakikada geleceksiniz. İstanbul'un trafiğinin yoğun olduğu saatlerde bunun ekonomiye ne kadar büyük bir faydası olduğunu söylemeye hacet yok. Bu hat 700 bin kişi bir günde taşıyabilecek.

- Bu hattın gecikmesinin nedeni İstanbul'un tarihi hazinelerinide gün ışığına çıkardık. Arkeolojik kazılar vs. En son teknolojiyle sürücüsüz olan bu hattın testlerinin yapılmasıda zaman aldı. Bugünlere geldik. Geç olsun güç olmasın. Hizmet yerini buldu. Makinistin yaptığı bütün işler artık kumanda merkezinde olacak. Sefer aralığıda kısa sürelerde olacak. Tren duruş yerinin net olarak belirlenmesi için fren mesafesi kısalacak ve enerjiden büyük tasarruf olacak.

20 kilometre, 16 istasyon

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun uzunluğu 20 kilometre ve 16 istasyonu bulunuyor. Metronun, uzunlukları 128 metreden oluşan 126 vagonunun yolcu kapasitesi bin 622. Saatte tek yönden 65 bin, günde ise ortalama 700 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

- Türkiye bir yandan 15 yıldır terörle vesayetle darbe girişimiyle mücadele ederken diğer yandanda insanımızın arzu ettiği bütün projeleri hayata bir bir geçiriyoruz. Bölünmüş yollar, hızlı trenler, modern havaalanları, şehir hastaneleri. Bütün bunlar milletimiz için. Yola çıkarken Cumhurbaşkanımız ne dedi? İnsanı yaşatki devlet yaşasın.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başbakan Yıldırım: ''İzmir'deki binaların yüzde 62'si imarsız''
  • 22.06.2018 14:48

Başbakan Yıldırım: ''İzmir'deki binaların yüzde 62'si imarsız''

Başbakan Binali Yıldırım Menderes Belediyesi'nde imar barışına ilişkin açıklamad ...

"İmar barışı İzmir'in kurtuluşu olacak"
  • 20.06.2018 17:21

"İmar barışı İzmir'in kurtuluşu olacak"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de bir otelde 'Mu ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...

Başbakan Yıldırım'dan "Kanal İstanbul" açıklaması
  • 11.06.2018 15:36

Başbakan Yıldırım'dan "Kanal İstanbul" açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Bilen, bilmeyen kon ...

"Hiçbir vatandaşımız da bundan sonra yasal olmayan, imara uymayan yapı yapmayacak"
  • 07.05.2018 11:24

"Hiçbir vatandaşımız da bundan sonra yasal olmayan, imara uymayan yapı yapmayacak"

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda ...