maritbet girişmaritbet
Barış Aydın: ‘Yeni istihdam sahalarında kadın kotası uygulayacağız’

Barış Aydın: ‘Yeni istihdam sahalarında kadın kotası uygulayacağız’

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya’da yaşayan her bir bireyin mutluluğu için çalışacaklarını belirterek, mutlu toplumların ancak mutlu kadınlar ve aileler sayesinde kurulabileceğini söyledi

Hayatın her alanında kadınlara pozitif ayrımcılık yapacakların dile getiren Barış Aydın, hazırladıkları tüm projelerde kadının aile ve toplum içindeki konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Öncelikli hedeflerinin, kadınları aile ve toplum karşısında güçlendirmek ve özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak olduğunu belirten Barış Aydın, “Şiddete maruz kalmış kadına sahip çıkmak belediyenin en önemli görevlerinden birisidir. Ancak bundan daha önemli olan; kadınların ekonomik ve sosyal özgürlüklerini kazanmalarını sağlamaktır. Kendi ayakları üzerine duran bir kadın kendi haklarını savunmasını da bilecek ve Belediye olarak da her zaman bizi yanında bulacaktır” dedi.

"Kadın kendi işinin patronu olacak"

Çankaya Belediye Başkanı seçildikten sonra, kadınların ekonomik özgürlüklerini sağlamak için mikro kredi uygulamalarını devreye sokacaklarını açıklayan Barış Aydın, başta KOSGEB ve İŞKUR olmak üzere Ankara'daki kadın girişim örgütleri ile işbirliği yapacaklarını ve Avrupa Birliği desteklerinden yararlanacaklarını söyledi.
 
İstihdam oluşturulurken kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını ifade eden Barış Aydın, “Kadınlarımızın iş hayatında daha etkin yer almalarını sağlamak için belediyenin oluşturduğu yeni istihdam sahalarında kadın kotası uygulayacağız. Çankaya'da mutluluk ve sağlıklı aileler oluşturulması için ailelere ücretsiz psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri vereceğiz. Çankayalı anneler, hamilelik sürecinden başlayarak bizden destek görecekler. Rehberlik, çocuk yetiştirme, doğum ve çocuk bakım yardımları alacaklar. Evliliğe hazırlanan çiftler için evlilik danışmanlığı hizmetleri başlatacağız. Yeni bir yuva kurmaya hazırlanan genç kızlarımıza, düğün yardımı yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Çankaya'da kadınların sosyal yaşamın içinde daha aktif olarak yer alması için gerekli olan bina ve altyapı çalışmalarını da hızla tamamlayacaklarını aktaran Barış Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “İçinde hobi ve meslek kursları, spor, diyet ve güzellik merkezleri ile ev günü salonları olan Aktif Sosyal Yaşam Merkezleri'ni Çankaya'nın her mahallesine kuracağız. Kadına karşı şiddette sıfır tolerans ilkesi ile hareket edeceğiz ve her türlü şiddette, kadınlarımız belediyesini yanında bulacak.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak
  • 07.02.2019 09:30

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın, “yatay mimari ...

İnşaatçı Barış Aydın'dan İMKON'a ziyaret!
  • 31.05.2018 10:31

İnşaatçı Barış Aydın'dan İMKON'a ziyaret!

AK Parti Ankara 3. Bölge Milletvekili adayı inşaatçı Barış Aydın, İMKON'u ziyare ...

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!
  • 13.12.2016 13:05

Yüksek faiz, büyümeyi engelliyor!

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, Türkiye'nin büyümesinin faizlerin düşmesine b ...

Kadın istihdamında bu il zirveye oturdu!
  • 13.02.2015 15:33

Kadın istihdamında bu il zirveye oturdu!

İŞKUR’un yaptığı araştırma ile kadınların en çok istihdam edildiği iller belirle ...

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!
  • 26.12.2014 12:04

Barış Aydın Şehircilik Bakanlığı kurulmasını istiyor!

ASİAD Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’ ...

Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!
  • 18.11.2014 12:56

Ankara kalkınırken sosyal yaşamı da unutmamalı!

ASİAD Başkanı Barış Aydın’ın Ankara’da risk grubundaki gençlere yönelik projesin ...