maritbet girişmaritbet
Barcelo Hotel Group, 5 yılda Türkiye'de 20 otel açacak

Barcelo Hotel Group, 5 yılda Türkiye'de 20 otel açacak

25 ülkede 251 oteliyle hizmet veren Barceló Hotel Group, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor.

Barcelo Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, Barcelo Hotel Group'un önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'ye 20 otel ile 100 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planladığını ifade ederek, yeni açılan Barcelo Istanbul Hotel'e ise şu ana kadar toplam 7 Milyon Euro'luk bir yatırımın gerçekleştiğini belirtti.

Dünyanın ve İspanya'nın önde gelen turizm gruplarından biri olan ve 25 ülkede 251 oteliyle hizmet veren Barceló Hotel Group, Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor. İstanbul'un en merkezi noktası olan Taksim'de açılan 5 yıldızlı Barceló Istanbul Hotel'in resmi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Barceló Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, İstanbul'un en çok bilinen ve tercih edilen oteli konumuna gelmeyi hedeflediklerini belirterek, grubun Türkiye'deki yeni yatırımı ve gelecek dönemdeki yatırım planları hakkında bilgiler verdi.

Barceló Hotel Group'un kurulduğu günden bu yana dünyanın farklı bölgelerinde yaptığı yatırımlar sayesinde İspanya'nın 2., dünyanın ise 29. büyük otel zinciri haline geldiğini aktaran Ekmen, “Türkiye pazarı 20 yıldır içinde olduğumuz ve yakından tanıdığımız bir pazar. Grup olarak aldığımız yeni yatırım kararı ile Barceló Istanbul'un işletmesini 25 yıllığına üstlendik ve Aralık 2018'de kapılarımızı misafirlerimize açtık.

Böylelikle Occidental the Public ve Occidental Pera İstanbul'dan sonra Türkiye'deki 3. otel yatırımımızı yapmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde hem bunların sayısını artırmak hem de Royal Hideaway ve Allegro Hotels markalarımızla yeni yatırımlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

20 YILDA 60 MİLYON EURO DOĞRUDAN YATIRIM YAPILDI

arceló Hotel Group'un yurtdışından Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan tek büyük otel zinciri olduğunun altını çizen Ekmen, Türkiye pazarındaki yatırımları hakkında şunları söyledi;

“Turizm sektöründeki 87 yıllık deneyimimiz doğrultusunda dünyanın farklı bölgelerinde yatırım yapmış ve yapmaya devam eden uluslararası bir zincir oteller grubuyuz. Türkiye'deki 20 yıllık varlığımız süresince işletmesini sürdürdüğümüz otellere toplam 60 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirdik. Bu noktada Türkiye pazarını, gelişmeye açık ve yeni yatırımların yapılmasına uygun bir bölge olarak görüyoruz. Barceló Istanbul özelinde şu ana kadar yapılan toplam yatırım miktarı 7 Milyon Euro'ya ulaştı. Grup olarak Türkiye'ye çok inanıyor ve güveniyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 otele ulaşmayı ve yaklaşık 100 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yatırım yapmayı planladığımız şehirler ve bölgeler arasında başta İstanbul, Akdeniz bölgesinde Antalya, sonra Kapadokya, İzmir ve Ankara yer alıyor. Şu anda üzerinde çalıştığımız ciddi projelerimiz mevcut. Bunların dışında ise yeni proje arayışlarımız devam ediyor.''

  • Etiketler:

Yorum Yaz