maritbet girişmaritbet
Baraj yapımında 30 sene 3 seneye indi!

Baraj yapımında 30 sene 3 seneye indi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti ile baraj çalışmalarının hız kazandığını dile getirdi.

Alanya ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde düzenlenen törenle, bütçesi 34 milyon lira olan Alanya Alara Çayı Birinci Kısım Taşkın Koruma Projesi ile Alara Yeniköy Barajı'nın temeli atıldı. 

Törene katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, yıllardır suya hasret toprakları suyla buluşturmanın ilk adımını attıklarını belirterek, bereketli toprakların, uzun mesafelerden kapalı devreyle sulanmaya çalışıldığını, bölge insanının çalışkan, üretken olduğunu, önleri açıldığında da ekmeğini taştan çıkardığını ifade etti. 

12 bin 500 dekardan daha fazla alanın bölgede sulanacağını anlatan Çavuşoğlu, barajın ihaledeki teslim tarihinin, 9 Temmuz 2017 olduğunu, ancak bunu müteahhit firma ile görüşerek ocak ayına indirdiklerini kaydetti. 

Mevlüt Çavuşoğlu, Alara çayına da taşkın önleme çalışması yapıldığını vurgulayarak, "Yaklaşık 5 milyon civarında değeri var. Alara çayının çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Taşkın olmasın, sahilimizi bozmasın, turizmimiz etkilenmesin, o bölgedeki yatırımcılar da güven içinde olsun diye suyun denize ulaştığı her nehrimize, özellikle de debisi yüksek olan nehirlerimize o bölgeye mendirekler yapıyoruz" diye konuştu.

Kadınlara, gençlere destekler vererek, kendi işlerini kurmalarını sağlayacaklarını aktaran Çavuşoğlu, özellikle turizm alanında kış aylarında işten çıkarmaya son vereceklerini bildirdi. Çavuşoğlu, önce vatana hizmet edenlere teşekkür ederek, "Ama o zamanki imkanlar, anlayış farklıydı. Eskiden 30 senede bir baraj bitiyordu, AK Parti ile beraber artık 30 sene üç seneye indi. Üç senede barajlar yapıyoruz" dedi. 

‘Terörü yenecek gücümüz vardır'

Türkiye'nin en büyük sorunun terör problemi olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Terörün amacının ne olduğunu, neyi kastettiğini de çok iyi biliyorsunuz. Bu ülkenin istikrarına kastettiğini biliyoruz ama bu ülke, bu millet çok badireler atlatmıştır. Terörü yenecek gücümüz de vardır. Terörle de sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kökünü de kazıyacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın." 

‘Kıbrıs Türkü'nü suyla kavuşturduk'

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gazipaşa'ya geleceğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne denizin altından boruları döşedik, suyu götürdük onun açılışına geliyor, asrın projesini yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne götürüyoruz. Kıbrıs Türkü'nü suyla kavuşturduk Allah'a şükür. Onları da yalnız bırakmadık, yalnız bırakmıyoruz. Bu anlayış, bu sevda Türkiye'ye de yeter, yavru vatana da yeter, kardeş ülkelere, akraba topluluklarına, yurt dışındaki soydaşlarımıza da yeter. O gücümüz de var." 

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sonra söz alan, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de Yeniköy Barajı'nın bitmesiyle birlikte Emişbeleni Beldesi ile Yeniköy ve Toslak köylerine ait 12 bin 250 dekar tarım arazisinin sulama ihtiyacının karşılayacağını belirtti. Alara Çayı 1. Kısım Taşkın Koruma Projesinin de önemli olduğunu anlatan Özgür, proje tamamlandığında Alanya'da 4 bin 830 dekar alanın taşkın kontrolünün sağlanacağını kaydetti. Özgür, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü olarak zamanla yarıştıklarını ve Antalya'nın kalkınmasına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DSİ geçen yıl 396 tesisi tamamlayarak hizmete sundu
  • 03.04.2023 11:39

DSİ geçen yıl 396 tesisi tamamlayarak hizmete sundu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, geçen yıl 62'si baraj, 72'si sulama ve 1 ...

Doğu Anadolu'da kuraklık tehlikesi
  • 09.03.2023 16:26

Doğu Anadolu'da kuraklık tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2022 kasım, aralık ve 2023 ocak ayları ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı tanıtım filmi yayında!
  • 06.11.2021 16:43

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı tanıtım filmi yayında!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES'in açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayy ...

İstanbul barajlarındaki su seviyesi, son yağışlarla yüzde 24,29 arttı
  • 03.02.2021 16:16

İstanbul barajlarındaki su seviyesi, son yağışlarla yüzde 24,29 arttı

İstanbul'a su sağlayan barajların su seviyesi, son yağışlarla yüzde 43,45'e yüks ...

Dev projenin sadece gövdesine 2.2 milyon metreküp beton döküldü
  • 05.12.2019 16:48

Dev projenin sadece gövdesine 2.2 milyon metreküp beton döküldü

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Bar ...