maritbet girişmaritbet
Balmumu heykel müzesi İstanbul’da açılıyor!

Balmumu heykel müzesi İstanbul’da açılıyor!

Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, Dünyada 21’inci merkezini Aralık ayı içerisinde İstanbul’da açmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen eğlence yatırımları şirketi Merlin Entertainments'ın yeni açılışlardan sorumlu direktörü John Jakobsen, 2016 sonunda Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'ni İstanbul'da hayata geçireceklerini; cazip imkanlar sunan Türkiye'de yeni yatırımlara da devam edeceklerini söyledi. Müze tamamlanınca içerisinde tarihi ve kültürel kahramanlar ve geçmişten günümüze sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alacak.

Jakobsen, "Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'nın kesişim noktasında yer alan coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu ve önemli bir turist merkezi olmasıyla bizim için sonderece cazip bir ülke... Üç yıl gibi kısa süre içerisinde üç önemli markamızı Türkiye'ye getiriyoruz. Bugüne kadar 90 milyon TL'lik yatırım yaptık ve yatırımlara devam edeceğiz" dedi ve ekledi:

"Türkiye pazarında büyük ve güzel fırsatlar görüyoruz. Bu fırsatları değerlendirerek yatırımlarımızı büyütmeye devam edeceğiz."

Merlin Entertainments Türkiye'de hâlihazırda Legoland Discovery Centre ve İstanbul Sea Life Akvaryum ile faaliyet gösteriyor. Şirket, yılsonu itibarıyla da Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi'ni İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirecek.

Açıklamaya göre, Merlin Entertainments Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük eğlence yatırımları şirketi konumunda bulunuyor. Merlin, 23 ülkede 111 eğlence merkezi, 12 otel ve 4 tatil köyü işletiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Madame Tussauds Grand Pera'da açıldı
  • 24.11.2016 13:29

Madame Tussauds Grand Pera'da açıldı

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pe ...

Balmumu heykel müzesi İstanbul’da açılıyor!
  • 15.08.2016 15:47

Balmumu heykel müzesi İstanbul’da açılıyor!

Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, Dünyada 21’inci mer ...

Sapphire'e "Balmumu Müzesi" açıldı
  • 24.11.2011 14:13

Sapphire'e "Balmumu Müzesi" açıldı

Türkiye'nin ilk yerleşik Balmumu Heykel Müzesi Sapphire Çarşıda açıldı. Birçok ü ...