maritbet girişmaritbet
Balıkesir'deki restoran uçak Haziran'da açılıyor!

Balıkesir'deki restoran uçak Haziran'da açılıyor!

Uzun yıllar THY'ye hizmet veren Airbus A340, bundan sonra restoran olarak hizmet verecek.

THY'de uzun yıllar sefer yaptıktan sonra uçuş ömrünü tamamladıktan sonra 7 ayrı TIR ileBalıkesir'in Burhaniye ilçesine getirilen Airbus A340 tipi yolcu uçağı, iki hafta sonra hizmet vermeye başlayacak.

Uçağı satın alan Ali Akbulut restoran haline dönüştürecek dev uçağın Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde Kocaseyit Hava Limanı karşısında hizmet vereceğini ancak çalışmaların planlanandan iki hafta kadar uzadığını bildirdi.

Yaklaşık üç ay önce Burhaniye'ye getirilen ve Kocaseyit Havalimanı'nın karşısındaki arazide montajı devam eden Airbus A340 tipi yolcu u?ağının montajının yaklaşık iki hafta içinde tamamlanarak Haziran ayının ilk haftasında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Beton zemin üzerine konuşlandırılan ve restoran olarak hizmet verecek olan A340 tipi yolcu u?ağı ili kat olarak tasarlandı. Uçağın alt katı ikiye ayrılarak bir tarafında WC, diğer tarafında da 5 yıldızlı otel konseptinde mutfak yer alıyor. Ayrıca uçağın her iki kanadı da teras haline getirilerek 10 bir kanada, 10 diğer kanada olmak üzere 20 masada 80 kişi yemek yiyebilecek. 

Açıklama yapan projenin ve u?ağın sahibi iş adamı Ali Akbulut, “Uzun süredir hayalim olan uçak restoran ve düğün salonunu üç aylık yoğun bir çalışma sonrası faaliyete geçirmek üzereyiz. İnşallah iki hafta içinde de Haziranın ilk haftasında faaliyete geçirmiş, milletimizin, halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.
İstanbul'dan Türk Hava Yolları'ndan alınan bu uçak, uzun bir parçalama kesme işleminden sonra 7 ayrı TIR'da parçalar halinde buraya getirdiklerini anlatan Akbulut, “İki ay süren bir montaj süresinden sonra da bir aylık iç dizayn çalışmasıyla son aşamaya geldik. Uşakta 400 kişi aynı anda oturabilecek. Kanatlarında da balkon, teras gibi yine 10'ar masalık 40'ar kişi oturabilecek her bir kanatta. Uçağın altında yine düğün salonu ve diğer müşterilerimiz için hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Uçağa ilgin,n çok yoğun olduğunu da kaydeden Ali Akbulut, “İlgi çok yoğun. Uçaktaki çalışmaları çok takip edenler var. medyanın dışında yöre halkı da olsun, yol üzeri olduğu için gelen geçen yolcular olsun ilgi çok yoğun. İyi bir tepki aldığımı da düşünüyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

Yaz turizmi sezonununda hizmet verecek olan u?ağın yanında aqua park ve yüzme havuzunun da inşa edilmesi planlanıyor

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Balıkesir'deki restoran uçak Haziran'da açılıyor!
  • 25.05.2016 16:12

Balıkesir'deki restoran uçak Haziran'da açılıyor!

Uzun yıllar THY'ye hizmet veren Airbus A340, bundan sonra restoran olarak hizmet ...