maritbet girişmaritbet
Balçova Teleferiği 8 yıl aradan sonra açılıyor!

Balçova Teleferiği 8 yıl aradan sonra açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Balçova Teleferik Tesisleri’nde çalışmalar tamamlandı.

İnşaatı ve imalatları biten projede test aşamasına geçildi. İtalya ve Almanya'dan gelen uzmanların onayından sonra Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da uygun olduğu bir tarihte açılış yapılacak. Tesisin, önümüzdeki günlerde İzmirlilerin hizmetine sunulması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yıl önce verilen ‘elverişsiz'  raporu ile faaliyetini durdurduğu Balçova Teleferik Tesisleri'nde işlemler tamamlandı. Belediyenin uzun yıllardır çalışmalarını sürdürdüğü yeni tesiste testler başladı. Yapım ve imalatlarında sona gelinen proje için İtalya ve Almanya'dan uzmanlar geldi. Hız, yangın, acil durum, ağırlık ve giriş çıkış testlerinin yapıldığı projedeki çalışmaların sürdüğü ifade edilirken bir iki hafta içinde tüm işlemlerin sonlandırılarak faaliyete hazır hale gelmesi bekleniyor.

Uzmanlar, makine ve elektrik mühendislerinin de desteği ile testleri sürdürürken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de çalışmaları inceledi. Zirveye çıkan Gökçe, son durum bilgisi aldı.

Tesisin tüm testler tamamlandıktan sonra Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da onayının ardından seçim öncesinde açılması bekleniyor.
 
Öte yandan daha önce alt kiracılara verilen zirvedeki restoran ve kafeteryayı belediye şirketi Grand Plaza işletecek. Teleferik işletmesini ise belediyenin diğer şirketi İZULAŞ yapacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Balçova teleferiği yakında sefere başlıyor
  • 29.06.2015 09:31

Balçova teleferiği yakında sefere başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balçova Teleferik Tesisl ...

Balçova Teleferiği 8 yıl aradan sonra açılıyor!
  • 19.05.2015 22:56

Balçova Teleferiği 8 yıl aradan sonra açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Balçova Teleferik Tesisleri’nde ç ...