maritbet girişmaritbet
Bakü'deki Avrupa Oyunları'na Tekfen İnşaat imzası!

Bakü'deki Avrupa Oyunları'na Tekfen İnşaat imzası!

Tekfen İnşaat'ın hayata geçirdiği Bakü Olimpiyat Stadı'nda 1. Avrupa Oyunları başlıyor.

Azerbaycan'ın başkenti Baku, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcunun mücadele edeceği bu dev spor organizasyonunun açılış töreni, tasarım ve inşası Tekfen İnşaat tarafından yapılan Baku Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. 

Toplam 617 bin metrekare alanda, inşa edilen Baku Olimpiyat Stadı, 204 bin metrekarelik kapalı alanda 68 bin kişilik kapasiteye sahip. Projenin tasarımında, Baku'nun iki önemli tarihi sembolü, Kız Kulesi ve Sheiki Khan Sarayı'ndan esinlenilmiş. Kız Kulesi'nin silindirik formu ile Sheiki Khan Sarayı'nın vitraylarındaki özgün desenler, modern mimarlık yorumuyla stadın dairesel yapısına esin kaynağı olmuş. 

“Azerbaycan” sözcüğü “Ateşin Muhafızı” anlamına geldiğinden, ülkenin sembollerinden biri olan alev şekli de stadın panellerden oluşan dış cephesinde birbirini takip eden paralel kenar şeffaf katmanlarda yansımasını bulmuş. Aynı zamanda sonsuzluğu simgeleyen ve toplam 30 bin metrekarelik LED aydınlatmalı cephe oluşturan bu geometrik ETFE paneller iyi bir yalıtım sağlarken, gün ışığının geçişine de izin veriyor. Büyük Şor Gölü'nün yakınında inşa edilen Baku Olimpiyat Stadı'nda spor alanlarının yanında ticari alanlar ile engelli, genel kullanım, basın ve özel kullanıma ayrılmış CIP, VIP ve VVIP kısımları da yer alıyor. 

1. Avrupa Oyunları, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde sporcular için önemli bir prova niteliği taşıyor. Sporcular, oyunlar süresince atletizm, okçuluk, voleybol, plaj voleybolu, bisiklet, atıcılık, yüzme, masa tenisi, taekwondo, triatlon, boks ve güreş dallarında Rio 2016 kotalarına yönelik puan alma şansına sahip olacak. Bu büyük organizasyonda Türkiye'yi 20 farklı branşta 110 erkek ve 80 kadın olmak üzere toplam 190 sporcu temsil ediyor. Avrupa Oyunları'nın, 2015'ten sonra dört yılda bir düzenlenmesi planlanıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Azerbaycan'daki Avrupa Oyunları başladı!
  • 13.06.2015 12:56

Azerbaycan'daki Avrupa Oyunları başladı!

Bakü Ulusal Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış töreni, uzun süre hafızalardan ...

Bakü'deki Avrupa Oyunları'na Tekfen İnşaat imzası!
  • 11.06.2015 23:22

Bakü'deki Avrupa Oyunları'na Tekfen İnşaat imzası!

Tekfen İnşaat'ın hayata geçirdiği Bakü Olimpiyat Stadı'nda 1. Avrupa Oyunları ba ...